Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Disney ska spendera 300 miljarder på produktioner nästa år

Disney ska spendera 300 miljarder på produktioner nästa år

  • Disney+
Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Nyhet
25 november 2021
Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Nyhet
25 november 2021

Disney storsatsar ännu mer framöver

The Walt Disney Company spenderar redan mest i världen på film, serier och annan medial underhållning, men det hindrar inte jätten från att spendera ännu mer under 2022.

Det senaste året spenderade Disney 25 miljarder USD på innehåll till sina plattformar. Året innan det spenderade de 28 miljarder USD. Med de summorna är Disney utan tvekan det bolag som spenderar mest på innehåll i film- och tv-branschen. Trots detta laddar de upp för att spendera ännu mer under det kommande året.

Enligt The Hollywood Reporter (THR) avser Disney spendera hela 33 miljarder USD nästa år, vilket motsvarar närmare 300 miljarder svenska kronor.

LÄS OCKSÅ: Bästa filmerna och serierna på Disney+ 2021

THR rapporterar att det främst är en utökad satsning på innehåll till företagets streamingtjänster som gör att de räknar med att spendera 8 miljarder USD mer under 2022 än 2021. Walt Disney Co. är som bekant ägare av streamingtjänsten Disney+, men även Hulu och ESPN+ tillhör företaget.

I jämförelse med Disney räknar WarnerMedia och Discovery att spendera omkring 20 miljarder USD under deras första år som sammanslagna, och Netflix har spenderat strax under 14 miljarder USD det senaste året. En av anledningarna till att Disney spenderar så mycket mer antas kunna bero på bolagets många sporträttigheter, enligt THR.

Enligt informationen, som THR hämtat från Disneys årsrapport, framgår det också att de tänker släppa omkring 50 långfilmer, 30 komediserier, 25 dramaserier, 15 dokumentär-/miniserier, 10 animerade serier, 5 tv-filmer och 60 andra reality- och icke-fiktiva serier.

KOLLA IN: Det senaste om Disney+ på Filmtopp

NÄSTA ARTIKEL