Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Disney Plus 2021 – nya filmer och serier

Disney Plus 2021 – nya filmer och serier

  • Disney+
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
11 december 2020
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
11 december 2020

De nya titlarna, prishöjningen och streamingtjänsten Star.

Det väntas en total Star Wars-frenesi på Disney+. Filmbjässen avslöjar att de släpper en helt ny streamingtjänst, 10 kommande Star Wars-serier, en Alien-serie av Fargos Noah Hawley, nästa Indiana Jones och över 100 nya titlar per år.

Disney har du gått ut med att de planerar för över 100 nya titlar per år till deras streamingtjänst med mycket innehåll från Pixar, Marvel, Star Wars och National Geographics. Nästa år släpper de också streamingtjänsten Star som ersätter Hulu för deras internationella prenumeranter. Innehållet på Star kommer att vara dubbelt så stort. Vi kan förvänta oss mer information om Star och dess lansering inom kort. 

Är du beredd på att ta del av alla de stora nyheter som kommer till Disney+ Sverige 2021 och de närmsta åren? Jaså inte... då kör vi ändå!

Nya serier på Disney Plus – 10 nya Star Wars-produktioner

Lando
Ny serie med publikfavoriten Lando Calrissian. Utvecklas av Justin Simien, som gjort omtyckta serien Dear White People

Andor
Andor är en spionserie som leder in på spinoff-filmen Rogue One där vi återigen träffar Cassian Andor, spelad av Diego Luna. Medverkar gör också Sveriges internationella kung Stellan Skarsgård i vad som hittills är en okänd roll.

Star Wars: The Bad Batch
För ett tag sedan kunde vi berätta om denna nya animerade Star Wars-serie av Disney+. Den följer sex kloner som experimenterats på och som nu beger sig på en färd genom galaxen efter det omskakande Klonkriget. Premiär landar någon gång på Disney Plus 2021. Se trailern här: 

A Droid Story
I en ny serie beger sig radarparet R2-D2 och C-3PO ut på gemensamt äventyr.

The Acolyte
Mystisk thriller av Russian Doll-skaparen Leslie Headland som utspelas under High Republic-eran, med två kvinnliga huvudkaraktärer.
 
Ahsoka
Spinoff på toksuccén The Mandalorian där Rosario Dawson är tillbaka i rollen som jedikrigaren Ahsoka Tano.
Ahsoka på Disney+ 2021
Foto: Disney.

Obi-Wan Kenobi
Av nya serier på Disney Plus 2021 är Obi-Wan Kenobi den mest efterlängtade i Star Wars-världen. Vi återserEwan McGregori rollen som Obi-Wan. Storyn utspelar sig tio år efter händelserna iMörkrets hämnd. I serien medverkar ocksåHaydenChristensensom Darth Vader.

The Rangers of the New Republic
Nästa Mandalorian-spinoff, som utspelar sig under samma skede. 
 
Star Wars: Visions
Kortfilmsserie av anime-tecknare. Har premiär under 2021.

Ny Star Wars-film

Det är inte bara nya Star Wars-serier i görningen. Disney avslöjar att en helt ny film är på gång. Den görs av Oscarsbelönade Taika Waititi (JoJo Rabbit, Thor: Ragnarök). Vad filmen kommer att handla om hålls för närvarande hemligt.

Indiana Jones och Will Smiths naturprogram, Willow, Pixar och Marvel

Willow – en av nya serier på Disney Plus 2021
Klassikern "Willow" får serie. Foto: Disney.

Utöver kommande Star Wars-titlar och sin nya streamingtjänst presenterar Disney flera stora projekt. 2022 släpper de den femte Indiana Jones-filmen med Harrison Ford tillbaka som den piskande arkeologen. Vi kommer också att få se en ny serie med Will Smith National Geographic gjord av The Wrestler-regissören Darren Aronofsky

Som tidigare känt kommer också serien Willow som bygger vidare på den kultförklarade filmen från 1988 med Warwick Davies i huvudrollen. Roligt är att Davies återvänder för att reprisera rollen som Willow!

Vad gäller kommande Pixar-produktioner delar inte Disney med sig av för många detaljer just nu. Men de flaggar för att vi kan förvänta oss en stor satsning. Först ut kommer vi att kunna se kommande Själen på streamingtjänsten den 25:e december. Filmen har redan visats för kritiker och hyllats unisont. Handlingen följer en jazzmusiker som tappat sin passion och hans väg tillbaka.  

På tal om stora satsningar. På Marvelfronten förstår vi att bolaget på Disney Plus 2021 vill ta det sammanflätande berättandet till en ny nivå och nu, som med Star Wars, bygga ett superuniversum i serieformat. 

Loki

Flera nya Marvel-serier är på ingång, inte minst Loki med Tom Hiddleston tillbaka i titelrollen. Vi ser också Owen Wilson och en viss grön adrenalinstinn jätte. Premiär någon gång under 2021. Se trailern här: 

The Falcon and the Winter Soldier

Det är inte bara Loki som ser vansinnigt läcker ut. Den kommande serien The Falcon and the Winter Soldier ser även den ut att bjuda på pampig action. Den låter oss följa med på äventyr där två Avengers-karaktärer som främst stått vid sidan av frontfigurerna nu får glänsa tillsammans i rampljuset. Premiär i mars 2021.

WandaVision

Elizabeth Olsen och Paul Bettany som vi också sett i Avengers-filmerna är stjärnorna i kommande serien WandaVision som tar oss till en spännande ny värld där goda och onda krafter kolliderar. Premiär på Disney plus 2021 den 15 januari. 

 
Under hösten nästa år släpps också serien "Hawkeye" med Jeremy Renner som den skicklige bågskytten Clint Barton. 

Nya filmer på Disney Plus 2021 – Marvel

12 mars 2021 släpps den stora animerade äventyrsfilmen Raya and the Last Dragon på bio i Sverige. Handlingen tar oss till världen Lumandra där en kvinnlig krigare beger sig ut på jakt efter den sista kvarlevande draken. När filmen kommer till streamingtjänsten får vi vänta och se. Men den verkar sannerligen ha potentialen att bli en ny favorit hos de yngre.

Marvelchefen Kevin Feige bekräftar att Black Panther 2 släpps i juli 2022. Filmen regisseras av Ryan Googler och kommer inte att att hitta en ny skådespelare till bortgångne Chadwick Bosemans älskade karaktär Kung T'Challa. 

Likaså är en tredje Ant-Manfilm är på gång, med en krympt Paul Rudd tillbaka tillsammans med Evangeline LillyMichael Douglas och Michelle Pfeiffer. Ännu är inget premiärdatum satt för Ant-Man: Quantumania, som introducerar Lovecraft Country-stjärnan Jonathan Majors som en av Marvels största skurkar, Erövraren Kang

Vi vet nu också fler detaljer gällande Doctor Strange and the Multiverse of Madness. Uppföljaren kommer att vara kopplad till den tredje Spider-Man-filmen med Tom Holland och WandaVision

Vi kan också rapportera att Marvel utvecklar en ny Fantastic Four-film. Det kan vara på sin plats efter det svala mottagandet den förra filmen fick. 

Disney+ blir dyrare

Streamingtjänsten har nu passerat 137 miljoner prenumeranter, vilket är många fler än vad de kunnat hoppas på så kort tid. När de gör sin stora satsning för Disney Plus 2021 kommer den som vill behålla sitta abonnemang att få betala 79 kronor i månaden, istället för de 69 kronor tjänsten kostar idag. Vad tycker du, verkar det värt det eller värt det?

Disney Plus har som målsättning att nå 260 miljoner prenumeranter under 2024. 

För fler nyheter --> Scrolla vidare!

 

NÄSTA ARTIKEL