Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
9-1-1 säsong 6 – detta vet vi

9-1-1 säsong 6 – detta vet vi

  • Disney+
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
09 november 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
09 november 2021

Blir det en 9-1-1 säsong 6?

Säsong 5 av FOX-serien 9-1-1 har landat på Disney+. Den melodramatiska serien hade premiär så sent som 2018, vilket innebär att det släppts nya säsonger med ett rasande tempo. Det får oss givetvis att under hur det ligger till med en eventuell sjätte säsong. Detta är vad vi vet...

"9-1-1" är den populära serien som följer räddningsarbetare, i form av bland annat brandmän och poliser. I avsnitten får vi följa med dem när de kastas in i situationer som är både intensiva och skrämmande, och inte sällan på liv och död.

Serien hade premiär 2018 och är redan på säsong 5, vilket är ett imponerande tempo med över en säsong per år. Addera till det att säsong 2 och säsong 3 är hela 18 avsnitt långa, så blir tempot än mer imponerande.

Det är många där ute som fastnat för Angela Bassett och de andra skådisarna i denna ständigt känsloladdade drama – och frågan som alla fans ställer sig är givetvis om vi kan vänta oss även en sjätte säsong.

LÄS OCKSÅ: Polisfilmer – 12 tips

När kommer säsong 6 av 9-1-1?

I skrivande stund har FOX ännu inte bekräftat hur det blir med framtiden för 9-1-1, men tillåts vi spekulera är det bara en tidsfråga innan kanalen annonserar att säsong 6 är beställd. 9-1-1 är en måttlöst populär serie i USA, med ett snitt på omkring 10 miljoner tittare per avsnitt under sina första fyra säsonger. Det är med andra ord inte en slump att FOX har spottat ur sig så många säsonger på så pass kort tid.

Är det något vi lärt oss under de senaste årtiondena inom tv-världen så är det också att den här typen av serier, som handlar om räddningsarbetare, kan bli riktiga evighetsmaskiner.

"9-1-1" har hittills haft sina amerikanska säsongspremiärer i antingen januari eller september, och i vissa fall både när mer än en säsong har sänts per kalenderår. Eftersom säsong 6 ännu inte bekräftats är det optimistiskt att tro att den ska kunna ha premiär redan efter årsskiftet och därför är september 2022 en rimligare prognos just nu. Därefter lär det dröja ytterligare ett tag innan Disney+ kan distribuera serien till den svenska marknaden. Med det sagt har den här seriens tempo överraskat oss förut, så vi håller tummarna för att serien blir förnyad med ytterligare säsonger och att vi får ta del av dem så snart som bara möjligt.

LÄS OCKSÅ: Svenska polisfilmer – 11 tips

NÄSTA ARTIKEL