Disney+ presenterar sina nya serier för 2024 – flera stora satsningar

Disney+ presenterar sina nya serier för 2024 – flera stora satsningar

Axel Diedrichs
Uppdaterad kl. 15:12 | Publicerad 05 december 2023 kl. 14:12

Både Marvel och Star Wars kommer tillbaka med nya serier

I dag meddelar Disney kommande titlar som kommer till streamingtjänsten i Sverige under 2024. Bland dessa finns nya Star Wars och Marvelproduktioner.

Tidigare i dag gick SkyShowtime ut med sina satsningar för 2024. Nu har även Disney gått ut med vad vi kan förvänta oss på deras streamingtjänst under det kommande året. Bland dem har vi en ny adaption på James Clavells bästsäljande roman Shogun, den nya stjärnspäckade dramaserien Rivals som bygger på berömda boken av Jilly Cooper, och äventyrsserien Renegade Nell. Vidare kan vi se fram emot den efterlängtade Marvelserien Echo, Star Wars-serien The Acolyte, en ny säsong av tittarfavoriten The Bear och mycket mer.

Nya serier på Disney+ 2024 – här är höjdpunkterna

Foto: Disney.

Shogun

Den nya serien Shogun utspelar sig i Japan år 1600, i början av ett gigantiskt inbördeskrig. Herre Yoshii Toranaga kämpar för sitt liv när hans fiender slår sig samman mot honom, samtidigt som ett mystiskt europeiskt skepp hittas strandsatt i en närliggande fiskeby. Dess engelske pilot, John Blackthorne, bär på hemligheter som kan hjälpa Toranaga att väga maktskålarna. 

"Shogun" har premiär på Disney+ den 27 februari.

Rivals

Rivals är baserad på den hyllade romanen av Jilly Cooper och låter oss kliva in i en värld fylld med vitsar, romantiska intriger, erotik och oförglömliga karaktärer. Serien utspelar sig mot bakgrund av dramatiken, överflödet och de chockerande upptågen hos den maktlystna sociala eliten i 1980-talets England. Bland de medverkande finns David Tennant, Alex Hassell och Aidan Turner.

"Rivals" har premiär någon gång 2024.

Disney+ presenterar sina nya serier för 2024 – flera stora satsningar
Foto: Disney+.

Shardlake

Denna serie i fyra delar beskrivs som ett drama genomdränkt av mystik, spänning och svek. Den första säsongen av Shardlake bygger på den första romanen i Sansoms serie, ett skrämmande detektiväventyr som utspelar sig i 1500-talets England under upplösningen av klostren. Medverkar gör Arthur Hughes, Anthony Boyle och Sean Bean.

"Shardlake" har premiär på Disney+ nästa år.

Disney+ presenterar sina nya serier för 2024 – flera stora satsningar
Foto: Disney.

Echo – ny Marvelserie

Serien ger oss berättelsen om Maya Lopez, vars hänsynslösa beteende i New York City hinner ikapp henne. Förföljd av Wilson Fisks kriminella imperium, måste hon konfrontera sitt förflutna och återuppta kontakten med sin ursprungsfamilj.

"Echo" har premiär på Disney+ den 10 januari 2024 med alla avsnitt ute samma dag.

Nya serier på Disney+ 2024
Foto: Disney.

Star Wars: The Acolyte

Den nya Star Wars-serien beskrivs som en mystisk thriller som tar tittarna med till en galax fylld av skumma hemligheter och framväxande mörka krafter under de sista dagarna av den högsta republikens era. I berättelsen återförenas en före detta padawan med sin jedimästare för att undersöka en rad brott, och då gör förödande upptäckter.

"Star Wars: The Acolyte" har premiär på Disney+ någon gång 2024. 

Star Wars: Skeleton Crew

Nästa Star Wars-serie att landa på Disney+ ger oss berättelsen om fyra barn som förlorar sig i galaxens oändliga rymd när de försöker återvända hem.

"Star Wars: Skeleton Crew" förväntas ha premiär på Disney+ någon gång 2024.

Disney+ presenterar sina nya serier för 2024 – flera stora satsningar
Foto: Disney.

 

Black Cake

Black Cake bygger på Charmaine Wilkersons bästsäljande bok och blandar familjedrama med mystik. I slutet av 1960-talet försvinner en rymd brud vid namn Covey utanför Jamaicas kust och misstänks antingen ha drunknat eller vara en flyktig mördare på rymmen för sin makes död. I nutidens Kalifornien förlorar änkan Eleanor Bennett kampen mot cancer och lämnar efter sig en hårddisk till sina två avlägsna barn. I den finns tidigare osagda berättelser om hennes resa från Karibien till Amerika. Dessa berättelser, berättade av Eleanor själv, chockar hennes barn och ifrågasätter allt de trodde att de visste om sin familjs ursprung.

"Black Cake" har premiär på Disney+ någon gång 2024.

Renegade Nell

Från regissören Ben Taylor (Sex Education) och den prisbelönta författaren Sally Wainwright (Gentleman Jack, Happy Valley) kommer snart den brittiska originalserien Renegade Nell med Louisa Harland (Derry Girls) i huvudrollen. Handlingen kretsar runt Nell Jackson som, anklagad för mord och på flykt med sina systrar, tar till rån för att överleva.

"Renegade Nell" har premiär på Disney+ under våren 2024.

Bekräftat: det blir en tredje säsong av The Bear
Foto: FX.

Nya säsonger av Welcome to Wrexham och The Bear

Utöver de nya stora produktioner som kommer fortsätter Disney att satsa på flera av sina befintliga tittarfavoriter. Detta inkluderar den tredje säsongen av det hyllade restaurangdramat The Bear och sportdokumentären Welcome to Wrexham, som följer skådespelarna Rob McElhenney och Ryan Reynolds i deras ägande av den walesiske fotbollsklubben Wrexham FC.

Fler nya serier på Disney+ 2024:

  • We Were The Lucky Ones
  • Marvel Studios’ X-Men ‘97
  • Agatha: Darkhold Diaries
  • Vanderpump Villa
  • Raffa
  • A Real Bug’s Life
  • Queens
  • In Vogue
  • Interior Chinatown
  • Extraordinary (säsong 2)
  • Camden
  • Monsters at Work (säsong 2)
  • Marvel’s Moon Girl and Devil Dinosaur (säsong 2)
  • Disney Junior’s Ariel
  • Marvel’s Spidey and his Amazing Friends
  • SuperKitties
  • Mickey Mouse Funhouse
  • Futurama (säsong 12)

Se också vår lista med nya filmer och serier på Disney+ i december 2023.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL