Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Disney hyllas för animerad serie med HBTQ-karaktärer

Disney hyllas för animerad serie med HBTQ-karaktärer

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
10 augusti 2020
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
10 augusti 2020

Vänder det på riktigt nu?

I Mars 2020 lovade Disney att involvera fler HBTQ-karaktärer i deras universum. I nya "The Owl House" lever de upp till löftet.

De senaste åren har världens största produktionsbolag Disney fått utstå allt mer kritik för att inte använda sig av HBTQ-karaktärer. De kritiserades också i våras när de valde att stryka generalen Li Shang från nya Mulan-filmen. Li Shang bjöd nämligen inte bara på käcka sångnummer utan blev också en HBTQ-ikon med sitt band till Mulans manliga alter ego "Ping".

Strax därefter lovade Disney att öka mångfalden och nu börjar vi se resultatet. I deras nya serie The Owl House har flera huvudkaraktärer annan än heterosexuell läggning.

 

En av seriens manusförfattare och skådespelare Alex Hirsch hyllade Disney på Twitter för att de nu låter dem representera HBTQ-personer, vilket han tidigare förbjöds från att göra i sin tidigare serie Gravity Falls. Han menar att vi framförallt har seriens skapare Dana Terrance att tacka för detta. Hon skriver i sin tur på hennes Twitter-konto att hon idag är uppbackad av Disneys nuvarande ledning. 

The Owl House är en äventyrsserie om en tonåring, en häxa och en trollkarl som gör motstånd mot ett demoniskt herravälde.

Tidigare i år kunde vi också se Disneys första animerade HBTQ-karaktär i långfilmen "Framåt". Den blev därför censurerad i Ryssland och förbjuden i flera andra länder i Mellanöstern.

 

 

NÄSTA ARTIKEL