Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Mulan

Befälhavaren Li Shang i "Mulan" ströks efter #MeToo

Kristian Andersson | Nyhet
02 mars 2020
Kristian Andersson | Nyhet
02 mars 2020

Disney tyckte inte att Li Shang var "lämplig".

Efter mycket om och men kommer snart Disneys live action-remake av "Mulan" till biograferna. Nu berättar Disney varför den omtyckta karaktären Li Shang inte är med.

Mulan
Foto: Walt Disney.

Disneys nya version av "Mulan" har varit kantad av problem rörande höga produktionskostnader och politiska diskussioner. Filmens producent Jason Reed har också fått mycket kritik för att ha plockat bort karaktären Li Shang – befälhavaren som bjöd på käcka sångnummer och blev en HBTQ-ikon med sitt band till Mulans manliga alter ego "Ping".

Enligt Collider har nu Jason Reed berättat att anledningen till att de plockade bort honom, eller snarare delade upp honom i två nya karaktärer (befälhavare Tung och soldaten Chen Honghut) berodde på oro för #MeToo-rörelsen:

"Jag tror, särskilt under #MeToo-rörelsen, att ha en befälhavare som kärleksintresse, kändes väldigt obekvämt och inget som vi tyckte var lämpligt".

Detta beslut har rört upp stora diskussioner på sociala medier där många menar att Li Shang aldrig utnyttjade sin chefsposition i relationen med Mulan.

Mulan
Foto: Walt Disney. Befälhavare Li Shang

"Mulan" släpps den 25 mars 2020.

MER LÄSNING

Alla Disney-remakes och när de kommer
Disney gör remake av "Snövit"

NÄSTA ARTIKEL