Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Wahlgrens värld säsong 14 – detta vet vi

Wahlgrens värld säsong 14 – detta vet vi

  • Discovery+
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
19 april 2023
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
19 april 2023

När återvänder Sveriges Kardashians?

Det är dags för den trettonde (!) säsongen av ett av Sveriges populäraste realityprogram att avrundas. Omåttligt uppskattade "Wahlgrens värld" tackar för sig ännu en gång och det får att genast vilja ta reda på hur framtiden ser ut för långköraren. Väntar "Wahlgrens värld" säsong 14 på oss?

"Wahlgrens värld" har rullat på Kanal 5 och discovery+ sedan 2016. Sedan dess har det hunnit produceras hela 13 säsonger av realityserien där vi får följa familjemedlemmarna i Sveriges kanske mest utmärkande kändisfamilj. Med Pernilla Wahlgren i spetsen och barnen Bianca och Benjamin Ingrosso som framstående huvudpersoner, har vi fått utforska såväl Wahlgren-klanens privatliv som professionella åtaganden.

I den senaste säsongen har vi fått hänga med Pernilla när hon flyttat in till Biancas lägenhet i Stockholm under tiden som huset på Lidingö har färdigställts. Dessutom blir det en avstickare till London med Benjamin, gästande av Biancas talkshow och besök på Oliver Ingrossos restaurang.

Som vanligt är det fullt upp med familjen Wahlgren och underhållning kan uppstå även i de vardagligaste av stunder. När serien nu tackar för en avklarad säsong för trettonde gången är det givetvis på sin plats att utforska om ytterligare avsnitt väntar på oss framöver.

Pernilla och Benjamin i London. Foto: discovery+

När kommer Wahlgrens värld säsong 14?

Sedan premiären av Wahlgrens värld 2016 har det varit mer eller mindre en självklarhet att nya säsonger väntat på oss precis runt hörnet, men denna gången ser det faktiskt annorlunda ut. Något definitivt uttalande har inte gjorts, men allt pekar på att Wahlgrens värld säsong 14 inte blir av – åtminstone inte den närmaste tiden.

Anledningen till det är Pernilla Wahlgren till sommaren kommer att stå som programledare för Allsång på Skansen för SVT:s räkning. Uppdraget med SVT kommer sannolikt innebära att hon inte har rätt att samtidigt vara aktuell med Wahlgrens värld på discovery+.

Med detta sagt känns det inte helt orimligt att realityfavoriten läggs på is för tillfället och kan komma att återupptas igen senare. Ett annat scenario som skulle kunna innebära att serien rullar vidare "som vanligt" är att en annan familjemedlem än Pernilla tar täten för avsnitten. Något som dock talar emot det är att både Bianca och Benjamin varit upptagna med sina egna tv-program.

I nuläget råder det alltså inte hundraprocentig klarhet kring Wahlgrens värld säsong 14, men det är inte läge att sörja programmet helt och hållet ännu. Det känns nämligen inte alls orimligt att vi kommer att fortsätta följa familjen Wahlgren på ett eller annat sätt även framöver. Vad vi däremot inte bör räkna med är att nya säsonger och avsnitt av Wahlgrens värld kommer att produceras med samma intensiva tempo den närmaste tiden.

 

NÄSTA ARTIKEL