Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Therese Lindgren Dumpad

Therese Lindgren "Dumpad" – Allt vi vet!

  • Discovery+
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
07 juni 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
07 juni 2021

Influencern är aktuell med egen dramaserie.

Med över en miljon följare på YouTube behöver Therese Lindgren knappast någon närmare introduktion. Men visste du att hon också har en fot i serievärlden? Senare i år släpper hon "Dumpad" på Discovery+.

Från skaparna av serier som Alla utom vi och Älska mig kommer nu Dumpad – en serie som baseras på en originalidé av ingen mindre än Therse Lindgren. Kortfattat beskrivs Therese Lindgrens Dumpad som en dramaserie för unga vuxna om psykisk ohälsa.

Serien kommer att bli en originalserie på Discovery+, som tidigare har legat bakom titlar som Alla utom vi, Udda veckor, Mäklarna säsong tre och Pappas Pojkar. I den unga ensemblen ser vi bland andra Didi Cederström, Nora Rios, Daniela Rathana och Arman Fanni.

– Det här är så otroligt spännande och lite läskigt för jag har aldrig gjort något liknande tidigare. Det känns fantastiskt roligt att få vara med och skapa den här serien, som baserar sig på min idé och mina erfarenheter. Den lyfter även ett viktigt och engagerande ämne som ligger mig varmt om hjärtat - psykisk ohälsa, som tyvärr drabbar allt fler och i synnerhet yngre människor, säger Therese Lindgren.

MER LÄSNING: Bästa serierna på Discovery+!

Therese Lindgren är en av Sveriges främsta kreatörer på sociala medier och YouTube. Nu debuterar hon som serieskapare med nästa Discovery+ original - Dumpad. Serien, som är baserad på en originalidé av Therese Lindgren, är en dramakomedi om att kämpa med psykisk ohälsa som ung vuxen i en värld som domineras av sociala medier.

– I ett samtal med Therese föddes en idé om att skapa en dramaserie för unga vuxna i ett ämne som engagerar. Och med Thereses djupa kunskap samt egna erfarenheter inom området har vi möjlighet att skapa ett angeläget drama som verkligen når ut till målgruppen. Det är en ynnest att få skapa denna serie tillsammans med Therese, Warner och en så fin cast, säger Niklas Vargö, exekutiv producent för Dumpad på Discovery Networks Sweden.

MER LÄSNING: Sveriges största Youtubers

Inspelningen av Therese Lindgrens "Dumpad" pågår.

Therese Lindgren Dumpad
Therese Lindgren. Foto: Linus Hallsénius/Discovery+.

I ett pressmeddelande beskriver Discovery+ Dumpad som en dramakomedi om äkta känslor och ämnen som engagerar.

- I början av året lanserade vi Discovery+ och är redan en av de främsta globala streamingtjänsterna. Vi fortsätter att stärka vår Nordiska position genom unika samarbeten med Sveriges absolut starkast lysande stjärnor och kreatörer. Det känns kort och gott fantastiskt att få möjligheten att få kliva in i den här dramasatsningen tillsammans med Therese Lindgren, en kreatör vi länge beundrat, tillsammans med vännerna på Warner, och samtidigt få möjligheten att lyfta ett ämne som är mer aktuellt och viktigt än någonsin, säger Axel Eriksson, VP Content and Programming Discovery Networks Sweden.

Dumpad produceras av Warner Bros ITVP, som står bakom succéerna Alla utom vi och Älska mig. För regin står prisbelönade Sophie Vukovic och Sofia Jupither är konceptuerande regissör.

Inspelning pågår och Dumpad har planerad premiär under senare delen av 2021 exklusivt på Discovery+.

 

NÄSTA ARTIKEL