The Island Sverige

The Island Sverige säsong 2 bekräftad – då kommer den

  • Discovery+
Filmtopp
Uppdaterad 05 april 2022 kl. 15:04 | Publicerad 03 april 2022 kl. 17:04

Rekordprogrammet kommer tillbaka

Efter succén med deras nya program kan vi bekräfta att Discovery planerar The Island Sverige säsong 2. Detta vet vi om den nya säsongen!

I februari hade det nya programformatet på svensk mark "The Island Sverige" premiär. I den första säsongen kan vi se flera kända profiler som tacklar utmaningen att överleva tillsammans på en öde ö. Det gällde bland annat Maria Montazami, Lisa Ajax, Thomas Wassberg, Klas Eriksson, Magdalena Graaf och Mikael “Soldoktorn” Sandström. Tittarna bjöds på underhållande tittning, som också bjöd på flera spännande sekvenser. Omgivna av vilda djur på ön, behövdes ett gediget samarbete för att gruppen skulle få komma hem helskinnad. Programmets första säsong har slagit rekord som discovery+ mest sedda originalproduktion. I samband med att de ger oss nyheten, bekräftar Discovery att The Island Sverige säsong 2 blir verklighet. 

Se Filmtopps intervju med två av säsongens överlevare Maria Montazami och Magdalena Graaf som berättar om vad den första säsongen gav dem för insikter om livet: 

Vad som visat sig vara ett oväntat lyckat recept för programmets framgång är att det inte finns något tävlingsmoment. Istället är det just vikten av samarbete som står i fokus. Gängets kamp om överlevnad utgör det mest populära programmet på discovery+ våren 2022. 

– Det känns väldigt roligt att tittarna har tagit emot äventyret så väl och att vi nu har börjat kika på en planeringsfas för säsong 2, säger Aron Gabrielsson, som är programmets exekutiv producent på Discovery Networks Sweden.

Då kommer The Island Sverige säsong 2

Ja, Discovery planerar nu nästa säsong av det lyckade programmet. Något spikat premiärdatum finns ännu att dela med oss av, men sådana här format brukar gå som klockor. Det vill säga att vi kan förvänta oss att se The Island Sverige säsong 2 på discovery+ under början på 2023, sannolikt i februari.

Filmtopp uppdaterar dig så fort det finns mer information att dela om vad som komma skall.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL