Naked Attraction säsong 6 – detta vet vi

Efter kritiken – Sofia Wistam försvarar Naked Attraction Sverige

  • Discovery+
Filmtopp
14 juni 2022 kl. 11:36

Programledaren förstår inte vad problemet är

Discovery+ nya satsning har haft premiär och fått möta en hel del kritik. Nu försvarar programledaren Sofia Wistam "Naked Attraction Sverige".

I discovery+ Naked Attraction Sverige följer vi singlar i jakten på kärlekslycka, men i ett annorlunda format. Varje vecka ska en person välja ut en dejt baserat på vilken av ett urval nakna kroppar den gillar bäst. Programmet som har flera internationella upplagor har tidigare mötts av kritik. Så blev även fallet när det kom till Sverige, och nu bemöter programledaren Sofia Wistam kritiken.

I sin podcast Wahlgren & Wistam som hon har tillsammans med TV-profilen Pernilla Wahlgren bemöter Wistam med följande: 

– Primärt är det ett underhållningsprogram, det ska inte lösa några världsproblem. 

Kritiken handlar framför allt om att en mängd tittare anser programmet vara för kroppsfixerat och att det är personen med snyggast kropp som blir utvald till att gå på dejt med den som väljer partner för kvällen. 

Wistam fortsätter:

– Det är inte ett jättedjupt program utan det är ett kroppsbejakande, lite edgy program. Det visar saker man kanske inte sett tidigare på TV.

Sofia Wistam trycker vidare på att hon tycker om programmet som för henne inte handlar om att bara visa upp vackra kroppar, utan alla möjliga sorters kroppar.

Fler än Sofia Wistam försvarar Naked Attraction Sverige

Efter kritiken – Sofia Wistam försvarar Naked Attraction Sverige
Sofia Wistam programleder under sändning av "Naked Attraction Sverige". Foto: discovery+.

Nog riktas hård kritik mot programmet, men det finns även de tittare som tar det i försvar. På sociala medier kan vi utläsa att ett antal som tycker att programmet fyller en viktig funktion i att avdramatisera den nakna kroppen. 

Sett till hur programmet tidigare rört upp känslor från flera håll och kanter kommer det knappast som en överraskning att även den svenska versionen skulle väcka reaktioner.

"Naked Attraction Sverige" finns nu att streama på discovery+.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL