Snart kommer Spökjakt säsong 5 – utspelar sig i huset från The Conjuring

Snart kommer Spökjakt säsong 5 – utspelar sig i huset från The Conjuring

  • Discovery+
Filmtopp
Uppdaterad 01 november 2023 kl. 06:11 | Publicerad 07 juli 2023 kl. 08:07

Paret Lundell höjer temperaturen inför nästa spöktur

Om inte allt för lång tid får vi se nästa säsong av "Spökjakt" med Joakim och Jonna Lundell. Den är nu helt inspelad, och för dig som missat det så utspelar den sig i ett av spökhusen från den populära skräckserien "The Conjuring".

"Spökjakt" är ett av Sveriges mest populära realityprogram. Med två kristallen-vinster i ryggen får vi snart se Joakim och Jonna Lundell höja nivån ytterligare ett steg. Den kommande femte säsongen av Spökjakt, som är helt färdiginspelad, utspelar sig i det Londonbaserade spökhuset som agerat inspelningsplats för den andra Conjuring-filmen.

I den fjärde säsongen av Spökjakt fick vi se paret Lundell bjuda med sig skraja influencers på hemsökt mark i Tyskland, Frankrike, Italien och Rumänien där det sista landet bjöd på en plats som faktiskt fick duon att börja tro att spöken kanske kan vara riktiga. Frågan är om de nu kommer att toppa sig själva ännu en gång, hur som helst kan vi konstatera att ambitionen är där. Inför inspelningen av den femte säsongen var Joakim väldigt peppad på att få ta inspelningen till Conjuring-huset. 

– De är i London i en och det ska vara det här huset. Det är väldigt likt som det ser ut i filmen, har Joakim Lundell sagt till Filmtopp

I höst kommer Spökjakt säsong 5 – utspelar sig i huset från The Conjuring
Foto: discovery+.

Både säsong 5 och 6 av "Spökjakt" är färdiginspelade

På det svenska paranormala utredningsteamet Laxton Ghost Swedens hemsida kan vi se att inte bara den femte säsongen, utan även den sjätte säsongen av Spökjakt är inspelad. Om den kommande säsongen har de en podd där man kan följa arbetet på produktionen som ägt rum i England. De lämnar däremot inga detaljer om nästa, utöver att det berömda mediet Pierre Hesselbrandt kommer att medverka på ett hörn.

Än så länge finns det inget spikat premiärdatum för Spökjakt säsong 5, men majoriteten av de tidigare säsongerna har haft premiär under sommaren eller sensommaren. Sett till att Joakim Lundells andra skräckfilm Canceled, som dessutom handlar om jakten på det paranormala, har premiär den 25 augusti vore nya avsnitt av Spökjakt den perfekta uppladdningen inför premiären. 

Läs mer om Spökjakt säsong 6 här.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL