Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Premiär för Mörkt hjärta – serien om Förlösamordet

Premiär för Mörkt hjärta – serien om Förlösamordet

  • Discovery+
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
08 februari 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
08 februari 2022

Allt du vill veta om nya serien "Mörkt hjärta"

Den 9:e februari är det premiär för discovery+ verklighetsbaserade dramathriller "Mörkt hjärta", som handlar om det uppmärksammade Förlösamordet utanför Kalmar år 2012.

Mörkt hjärta är den verklighetsbaserade dramathrillern om Förlösamordet, skapad av de rosade kreatörerna Gustav Möller (Den skyldige) och Oskar Söderlund (Snabba Cash. I huvudrollerna ser vi Aliette Opheim, Gustav Lindh, Clara Christiansson Drake och Peter Andersson.  

Mörkt hjärta som visats på Sundance Film Festival är en verklighetsbaserad psykologisk dramathriller i fem delar om hur en gammal släktfejd och ung himlastormande kärlek leder till en familjetragedi med dödlig utgång. I centrum av berättelsen finns det unga kärleksparet Sanna och Marcus. Deras gårdar ligger precis bredvid varandra, och familjerna har varit i konflikt sedan generationer tillbaka.

Sannas pappa Bengt är förmögen och Sanna drömmer om att få ta över och förnya det framgångsrika skogsbruket. Marcus gård däremot står på randen till konkurs. Bengt motsätter sig parets förhållande och pressar Sanna att avsluta relationen. Kort därefter försvinner Bengt. Efter två år kopplas Missing People in och Tanja, en lokal volontär, blir besatt av fallet och sätter sitt eget liv på spel i jakten på sanningen.

– Det har varit otroligt spännande och utmanande att jobba med det här projektet. Det är nog den mest komplexa uppgift jag mött hittills som skådespelare. Det har känts så bra med Möller vid rodret. Han är bland det bästa vi har i filmskandinavien, säger Gustav Lindh.

"Mörkt hjärta" baseras på bok om Förlösamordet

Dramatiseringen tar avstamp i boken Hur man löser ett spaningsmord av journalisten Joakim Palmkvist, som handlar om mordet i Förlösa år 2012 när en Missing People-volontär blev den första privatpersonen i Sverige att lösa ett spaningsmord.

MER LÄSNING:

Bakom Mörkt hjärta ligger två av Sveriges starkaste dramanamn, regissören Gustav Möller (Den skyldige) och manusförfattaren Oskar Söderlund (Snabba Cash). 

– Gustav och Oskar bokstavligen knockade oss när de presenterade sina visioner, säger Anne Appelberg, exekutiv producent på Discovery Networks Sweden. Det är med stolthet vi ser det här fantastiska teamet – FLX, kreatörer, cast, alla – med varsam hand berätta den här gripande historien, med alla de lager och nyanser som den bär på.

"Mörkt hjärta" har premiär den 9 februari på discovery+ och i Kanal 5 kl.21:00.

NÄSTA ARTIKEL