Papayafest i The Island Sverige: “En sån vinst på lotteriet”

Papayafest i The Island Sverige: “En sån vinst på lotteriet”

  • Discovery+
13 april 2023 kl. 08:04

Fruktfynd livar upp stämningen efter att en deltagare tvingats lämna

Den eviga jakten på mat går vidare i avsnitt elva av "The Island Sverige" på discovery+, och en idé som en av deltagarna får leder till både oro och glädje i hela gruppen. De sex som är kvar blir dock enbart fem när en av dem tvingas lämna ön.

OBS! Artikeln beskriver händelser ur det senaste avsnittet av "The Island Sverige" 2023 på discovery+. 

The Island Sverige 2023 avsnitt 11
Deltagarna ser på när Dermot Clemenger får lämna. Foto: discovery+

En deltagare lämnar

Avsnittet inleds dramatiskt med att ta vid där det förra avsnittet slutade då Dermot Clemenger föll ihop i lägret. På morgonen samlas alla kring honom och han är knappt kontaktbar. Emma Igelström har lagt honom i framstupa sidoläge och läkare tillkallas. De tar beslutet att Dermots hälsa måste gå först, och därför behöver han lämna ön eftersom han mått dåligt under flera dagars tid. 

– Jag känner mig besegrad, det känns trist. Jag kom hit för att besegra ön och jag tycker inte om att gå härifrån och bli besegrad, men det är tyvärr inte möjligt för mig att stanna kvar, säger Dermot

De andra deltagarna tycker det är tråkigt att han måste lämna och tycker det känns tomt efter att han har åkt. Nu är de bara fem kvar av de sju som anlände till ön och deltagarna säger att de nu behöver arbeta dubbelt så mycket, framför allt med att försöka hitta mat. 

The Island Sverige 2023 Avsnitt 11
Emma Igelström. Foto: discovery+

Papayafest livar upp stämningen

Efter flera misslyckade försök att hitta mat får Emma en idé att hon vill simma över till en annan ö som ligger i närheten av den de befinner sig på. Eftersom växtligheten ser annorlunda ut på den andra ön tror hon att det eventuellt kan finnas någon form av mat där som inte finns på deras egen ö. Hon hoppas särskilt på någon frukt. De andra deltagarna tycker att det är en bra idé att utöka letandet efter mat, men de är oroliga för hur det ska gå med tanke på de starka strömmarna i vattnet. 

– Jag hoppas bara det inte blir att de åker fram och tillbaka för ingenting, det hade varit synd faktiskt. Eller att de fastnar på ön liksom och inte kan komma hem sen, säger Linda Pira

Med sig har Emma kamerateamet så de är totalt fyra stycken som lyckas simma över till ön. Väl där hittar Emma ett stort antal papaya frukter som inte är helt mogna, men som de tar med sig tillbaka. 

–  Att hitta en ny smak och dessutom en frukt jag gillar, det var bara en sån vinst på lotteriet. Jag förstår ju också att gruppen kommer bli skitglad om jag kommer hem med massa papaya, säger Emma

När de återvänder till sin ö och blir välkomnade tillbaka deklarera Emma att gruppen nu kommer kunna ha papayafest. 

I nästkommande avsnitt av “The Island Sverige” får tittarna se hur Marcus Schenkenberg skriker av smärta och vrider sig i plågor när han blir undersökt av läkare. Samtidigt fortsätter jakten på mat, specifikt efter mer kassava. 

“The Island Sverige” finns att se på discovery+ och Kanal 5. 

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL