Lasse Kronér om sin tid i franskt fängelse: Tuffaste perioden i livet

Lasse Kronér om sin tid i franskt fängelse: "Tuffaste perioden i livet"

  • Discovery+
Sofie Landgren
21 februari 2023 kl. 10:02

The Island-deltagaren öppnar upp sig om mörka tiden

En av årets tappra deltagare i The Island Sverige är ingen mindre än Lasse Kronér, som i veckans avsnitt öppnar upp sig för Dragomir Mrsic om den gången han fick problem med rättvisan i Frankrike.

OBS! Innehåller information från avsnittet som sänds på Kanal 5 den 23 februari.

Lasse Kronér I The Island Sverige 2023
Lasse Kronér. Foto: discovery+.

Från gatumusikant till fängslad i Frankrike

En av årets deltagare i The Island SverigeKanal 5 och discovery+ är ingen mindre än den folkkäre göteborgaren Lasse Kronér. Lasse är en av våra mest omtyckta tv-programledare, sångare och musiker, som nu har gett sig ut på ett äventyr på en öde ö i Stilla havet med ytterligare sju andra svenska kändisar. Här skall de nu överleva i tre veckor utan mat, vatten eller andra förnödenheter till sin hjälp.

I veckans avsnitt får vi se när Lasse och Dragomir Mrsic kommer varandra närmre, när de på strandkanten öppnar upp sig för varandra om deras trassliga bakgrunder. Lasse berättar om sin tid som gatumusikant i Frankrike och hur han på den vägen hamnade i franskt fängelse.

Lasse Kronér i The Island Sverige - Genom eld och vatten, Säsong 2, Episod 4
Lasse Kronér. Foto: discovery+.

"Så det var min tuffaste period i livet"

Lasse berättar om den gång han stod och spelade som gatumusikant på ett gathörn i Frankrike. Han hade ätit en halv baguette och druckit en halv flaska vin för att komma i stämning och precis när han vecklat upp sitt gitarrfodral och tagit fram gitarren så dröjer det inte många minuter innan en piketbuss kommer farandes och 12 franska poliser rusar ut. De tar gitarren, slänger in den i piketbussen och klipper av alla strängar med en bultsax.

I nästa skede har de fört honom till ett fängelse där han fick sitta mellan 2–4 timmar innan de släppte ut honom helt tomhänt på gatorna igen. Lasse hade lyckligtvis hört talas om ett fik där alla gatumusikanter brukade träffas så han begav sig dit. Väl på plats presenterade han sig för de andra musikanterna och tur för Lasse så var de så vänliga att de gav honom nya strängar så att han kunde stränga om gitarren och ge sig ut och spela igen.

– Då kom degen in och man fick gå tillbaka och ge tillbaka strängarna igen, så det var min tuffaste period i livet, avslutar Lasse sin historia. 

Missa inte det tuffa gänget i The Island Sverige på torsdagar på Kanal 5 och discovery+.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL