Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Över Atlanten säsong 5 (2023) – detta vet vi

Över Atlanten säsong 5, 2023 – detta vet vi

  • Discovery+
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
06 november 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
06 november 2022

Kommer Över Atlanten tillbaka 2023?

Den fjärde säsongen av Över Atlanten har seglat i mål och nu är vi alla givetvis nyfikna på om en säsong 5 väntar under 2023. Filmtopp har grävt i frågan.

Över Atlanten är det omåttligt populära programmet på Kanal 5 och Discovery+ där ett gäng kända svenska profiler på egen hand beger sig ut på öppet hav för att korsa Atlantens 2 700 mil – helt utan någon följebåt.

Tittarfavorit har tidigare nominerats till Kristallen och många kända svenskar har medverkat sedan premiären 2019, inklusive Agneta Sjödin, Thomas Wassberg, Jessica Almenäs, Eva Röse, Sofia Wistam och Henrik Larsson. Under den fjärde säsongen, som seglar i mål den 8 november, har vi fått se Kenneth Andersson, Linus Wahlgren, Erik Ekstrand, Loreen Talhaoui, Ann Wilson och Casper Janebrink ta sig an sitt livs seglats.

Vi pustar ut med de medverkande för att de lyckats med sin bedrift, men samtidigt kan vi inte låta bli att undra om programmet kommer att återvända med ytterligare en säsong och vilka som i så fall kommer att vara med på båten.

När kommer Över Atlanten säsong 5?

I skrivande stund har Discovery inte bekräftat om det blir en femte säsong av Över Atlanten eller ej, men vi skulle ändå vilja påstå att det är högst troligt att vi kan vänta oss mer av programmet framöver. På relativt kort tid har det utvecklats till att bli lika folkkärt som profilerna som deltar i det, och med tanke på de höga tittarsiffrorna och Kristallen-nomineringar är det bara att erkänna Över Atlanten som en dundersuccé.

Vi räknar med andra ord med att Discovery kommer att tillkännage en säsong för 2023 någon gång framöver.

Skulle det bli en femte säsong är det troligt att den kommer att komma ut under sensommaren/hösten 2023. Sedan premiären 2019 har en ny säsong haft premiär under den säsongen årligen. De tre första säsongen hade premiär i augusti och den fjärde säsongen i september. En premiär för Över Atlanten säsong 5 någonstans mellan augusti–oktober 2023 känns därför som en rimlig prognos.

Vilka är med i Över Atlanten 2023?

Eftersom vi inte fått någon ny säsong bekräftad ännu har vi inte heller några namn klara för vilka som kan tänkas att vara med i programmet 2023. Inför den fjärde säsongen fick vi veta redan i januari vilka som skulle medverka, så förhoppningsvis dröjer det inte alltför länge innan vi får mer information om en potentiell femte säsong.

Tidigare har programmet effektiv lyckats inkludera kändisar från många olika områden – allt från tv-kockar och programledare till idrottsprofiler och artister – så vi räknar med att få se en liknande blandning folkkära profiler även i kommande säsonger.

UPPDATERING: Över Atlanten 2023 deltagare – hela listan

Filmtopp uppdaterar dig med ny information så fort vi vet mer.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL