Nya motgångar i Över Atlanten 2024 – här blir Gurra Krantz mållös

Nya motgångar i Över Atlanten 2024 – här blir Gurra Krantz mållös

  • Discovery+
Emil Oscar Rasmussen
20 februari 2024 kl. 21:02

Skuldkänslorna sköljer över Hampus Hedström efter misstaget

Motgångarna fortsätter för säsongens besättning i "Över Atlanten" 2024. I det senaste avsnittet är olyckan framme för Hampus – vilket får stressen att växa inom Gurra Krantz.

Ett oväder jagar vår kändisbesättning i Över Atlanten och efter alla motgångar i det förra avsnittet befarar Anders Öfvergård, Björn Kjellman, Jessica Andersson, Malin Gramer, Tobias "Tobbe trollkarl" Blom, Hampus Hedström och Gurra Krantz det värsta. Men istället för att fastna i stormens öga tycks saker och ting till slut börja flyta på för vårens Över Atlanten-deltagare.

Förutom en mindre fadäs med Jessica Andersson bakom rodret börjar samtliga bli varma i kläderna. De ser ut att kunna köra ifrån stormen, Anders humör har vänt uppåt, Hampus sjösjuka har äntligen släppt och självförtroendet växer hos deltagarna. Solen skiner och alla ser fram emot att få börja leva ett riktigt liv på båten.

– I dag är den absolut bästa dagen, älskar den här dagen, säger Hampus Hedström precis tagit över styrningen.

Ögonblicket senare slår olyckan till.

Nya motgångar i Över Atlanten 2024 – här blir Gurra Krantz mållös
En besviken Hampus i "Över Atlanten". Foto: discovery+

Nya motgångar i Över Atlanten 2024 – seglet slits av och Gurra tappar orden

När alla ombord börjat komma till ro och njuter av tillvaron är olyckan framme. Med Hampus bakom rodret lossnar plötsligt seglet, vilket tvingar Malin, Anders och Hampus att mödosamt dra upp det ur vattnet. Det får jobba hårt för att undvika att det hamnar under båten, men kampen visar sig ändå vara förgäves – seglet har slitits rakt av i samband med att det lossnade och är förstört.

– Det var den sjukaste avrivningen jag har sett, säger Anders.

Hampus känner skuld över situationen:

– Nu när jag äntligen mår bra och är med och känner att styrningen går bra, så är det jag som får seglet att rivas sönder och gå ner i vattnet.  Det gör lite ont i magen. Det är inget kul att ha sönder första seglet. Nej, lite ångest, förklarar Hampus.

Men den som tar det hårdast av alla tycks ändå vara Gurra. Han verkar tappa orden helt och det tar lång tid efter händelsen innan han säger något alls och Anders uppmanar de övriga att ligga lågt med tanke på att Gurra verkar "ledsen".

– Jag känner mig lite stressad, fjärde dagen, givet vad vi har framför oss med olika områden av ingen vind. Vi kommer att vara påverkade av ett lågtryck. Man blir liksom lite ... vi måste öka. Vi har lite kniven på strupen, säger Gurra.

Besättningen tar nya krafttag och ser trots allt ut att hålla lågtrycket bakom sig – men Gurra förklarar det helt lämnar över kontrollen till vindförhållandena en tid framöver. Vill det sig illa kan det bli tio dygn utan någon vind.

Bakning, sång och ett ärligt samtal om Gurras eget ansvar för att motverka att besättningen gör misstag gör att harmonin ändå återvänder till båten ... men utmaningarna är långt ifrån över. Hur det går för våra deltagaren i "Över Atlanten" 2024 följer du på Kanal 5 och discovery+.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL