Nu börjar mardrömmen i Över Atlanten 2024 – samma helvete som 2022

Nu börjar mardrömmen i Över Atlanten 2024 – samma helvete som 2022

  • Discovery+
Sofie Landgren
13 februari 2024 kl. 21:02

Trasigt skot, trasigt segel och närmande av pirater

"Över Atlanten" 2024 är inne på sitt andra avsnitt och redan nu börjar säsongen gå mot samma mardrömsresa som bland annat Erik Ekstrand och Casper Janebrink fick genomlida år 2022.

Casper Janebrink i Över Atlanten 2022
Casper Janebrink. Foto: discovery+

Nu börjar mardrömmen i Över Atlanten 2024 – samma helvete som 2022

Över Atlanten 2022 har minst sagt gått till historien som den hittills mest olycksdrabbade säsongen i programmets historia. Inte nog med att båten var mycket mindre än i tidigare säsonger, deltagarna fick även på kort tid vara med om flera allvarliga incidenter.

Båtens storsegel gick sönder väldigt tidigt in på resan, och det visade sig att reservseglet inte passade, de förlorade förödande mycket dricksvatten, hela 240 liter på kort tid, och hade ingen chans att omvandla saltvatten till dricksvatten tack vare Casper Janebrinks upptäckt av att båtens watermaker plötsligt hade gått sönder.

– Helt seriöst, det här är det rövigaste jag varit med om, säger Erik Ekstrand om resan.

Här kan du läsa mer om mardrömssäsongen 2022:

Nu verkar oturen ha tagit sig till Över Atlanten 2024.

Över Atlanten 2024
Foto: discovery+.

Trasigt skot, trasigt segel och närmande av pirater

Halvvägs in i säsongens andra avsnitt av Över Atlanten 2024 går skotet på båten sönder och seglet lossnar plötsligt, som inte det vore nog får deltagarna syn på något de tror är pirater, en upptäckt som gör att de av säkerhetsskäl måste sätta ny kurs. Dramatiken stannar dock inte här, som grädde på moset avslutas avsnittet med att seglet lossnar och går sönder.

Har gänget tagit över otursfacklan från 2022? Vi på Filmtopp hoppas innerligt att oturen inte håller i sig och att deltagarna snart kan få en säkrare och dramafri säsong.

Hur det går för deltagarna i "Över Atlanten" 2024 ser du på discovery+ och Kanal 5 varje tisdag.

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL