Över Atlanten 2022 – Casper Janebrink: det är ju dramatik hela vägen in

Över Atlanten 2022 – Casper Janebrink: "det är ju dramatik hela vägen in"

  • Discovery+
Sofie Landgren
11 november 2022 kl. 16:11

Mardrömsresan får ett kämpigt avslut

Deltagarna har äntligen fått se land i sikte. Oturen fortsätter dock när motorn blir överhettad och går sönder, vilket får Casper Janebrink att konstatera att dramat följt dem precis hela vägen.

Nu har äntligen deltagarna i årets turbulenta säsong av Över Atlanten 2022 kommit till slutskedet av sin seglats. De fylls av glädjen när de äntligen får syn på St. Martin borta vid horisonten. Tidigare har gänget på båten haft vadslagning om vilken tid de tror att de kommer att åka in över mållinjen, och otroligt nog har Erik Ekstrand gissat på klockslaget 13.27 vilket visar sig vara helt korrekt. Glädjen blir dock inte långvarig när de plötsligt hör ett ihärdigt högt pipljud och deltagarna spekulerar sinsemellan om vad det kan bero på.

Över Atlanten 2022 – Casper Janebrink: "det är ju dramatik hela vägen in"
Erik Ekstrand. Foto: discovery+.

Pipljudet visar sig ha en koppling till tempen i motorrummet och det visar sig att motorn larmar för att den har blivit överhettad. Gradantalet får inte ligga på över 80-90 grader och de är nu uppe i så mycket som 100 grader. Deltagarna är alltså på väg in mot land när motorn lägger av, och de kan inte styra sig in till hamnen med hjälp av segel. Vid det här laget finns det nog ingenting som inte har gått sönder på båten och Casper Janebrink brister nästan ut i skratt när han säger:

–  Det är ju dramatik hela vägen in!

Samtidigt är Gunnar "Gurra" Krantz minst sagt irriterad:
– Just nu får jag psykbryt på den här jävla båten. Den är i ett sånt jävla dåligt piss-skick den här jävla båten. Det här är det sjukaste jag har varit med om, förbannade jävla båtjävel!

Efter en heroisk insats av Gurra i motorrummet lyckas han tillslut få motorn att gå igång igen. Då byts istället problemet ut till att de inte lyckas få ner storseglet, det har fastnat. Gurra tvingas då att ta sig upp i masten, vilket tidigare har varit kopplat till ett riskfullt uppdrag och senast detta behövde göras skadade sig båtens ägare rejält. Tur nog för den här gången lyckas Gurra få loss seglet och han tar sig ner utan några som helst skador. 

Över Atlanten 2022 – Casper Janebrink: "det är ju dramatik hela vägen in"
Gunnar Krantz. Foto: discovery+.

Äntligen är deltagarna snart i land och de jublar till båtarna runt omkring dem. Då hörs plötsligt en smäll, och båten gungar till. När de är ett stenkast från land så går båten, hör och häpna, på grund. Som tur är kommer en man i gummibåt till undsättning och knuffar segelbåten som tur nog släpper och tar sig bort från grunden, nu kan de äntligen ta sig iland. Som en liten sista skjuts i otur går himlen från klarblå till regn. De hoppar iland i regnovädret och kan äntligen ringa till sina nära och kära. Slutet gott, allting gott, men hur produktionen ska lyckas att få ihop deltagare till en ny säsong av Över Atlanten efter den här mardrömsresan, ja, det ska bli spännande att se.

I det allra sista kommande avsnittet får vi se när deltagarna träffar sina familjer och berättar om vilken mardrömsresa de varit med om.

Har du inte sett årets säsong av "Över Atlanten" 2022 tycker jag att du ska göra det för garanterad TV-spänning. Du ser den på discovery+.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL