Trailerpremiär: Mörkt hjärta med Aliette Opheim

Mörkt hjärta säsong 2 – Detta vet vi

  • Discovery+
Filmtopp
Uppdaterad 02 mars 2022 kl. 11:36 | Publicerad 01 mars 2022 kl. 16:30

Kommer en av årets mest hyllade serier tillbaka?

Nu finns hela den första säsongen av discovery+ nya true crime-drama att se i sin helhet. Kan vi förvänta oss att se "Mörkt Hjärta" säsong 2?

Mörkt hjärta består av fem delar och bygger på Joakim Palmkvists bok Hur man löser ett spaningsmord som handlar om det kända Förlösamordet. I centrum är den lokala volontären på Missing People, Tanja, som letar efter en försvunnen och mycket rik skogsbrukare. I sökandet efter honom uppdagas en hel del interna familjehemligheter och en fejd emellan två olika bruksfamiljer ute i de småländska skogarna. Omständigheterna väcker frågan ifall personen i fråga blivit mördad snarare än något annat.

Hela den första säsongen av serien finns nu att streama på discovery+. Vad ser statusen ut gällande Mörkt hjärta säsong 2?

I skrivande stund finns det inget konkret som talar för att vi får se en andra säsong av Mörkt hjärta. Discovery har inte bekräftat att den är på väg, och seriens hittills enda säsong berättar färdigt hur fallet löser sig. Om det finns tillräckligt mycket efterspel att bygga en hel andra säsong på är inte upp till oss att spekulera för mycket i, men det måste bedömas som osannolikt.

Vad skulle Mörkt hjärta säsong 2 kunna handla om?

För att en fortsättning ska kunna bli av, gissar vi att seriens manusförfattare Oskar Söderlund och regissör Gustav Möller behöver hitta på en hel del egna spår för att kunna fylla en fortsättning. Tillåter vi oss att spekulera fritt skulle storyn möjligtvis kunna spinna vidare på vad som händer på platsen där Sanna och Marcus befinner sig i slutet av den första säsongen. Parallellt med detta skulle Tanja kunna ta sig an nya fall att lösa. 

Det händer att serier som känns som typiska miniserier får förnyelser – åtminstone ifall de drar lika stort intresse som Mörkt hjärta. Bland dessa exempel hittar vi Snabba Cash som det inte fanns direkta planer på att göra en fortsättning och likaså Partisan på Viaplay. 

"Ett drömprojekt"

Trailerpremiär: Mörkt hjärta med Aliette Opheim
Aliette Opheim i "Mörkt hjärta". Foto: discovery+.

 

En som säkerligen vill fortsätta att arbeta på serien är huvudrollsinnehavaren Aliette Opheim som i ett pressmeddelande i december berättade bland annat följande: 

– Det här var ett drömprojekt där alla gav allt. Ett otroligt manus, modiga skådespelare, en fantastisk fotograf och Gustav Möller är en av de mest intressanta regissörer i världen just nu. Jag älskade att jobba med det här projektet. 

Fansen får likt Opheim hålla tummarna för att det blir mer av serien framöver.

Filmtopp uppdaterar dig så fort vi vet mer om "Mörkt hjärta" säsong 2.

MER LÄSNING:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL