Malin Gramers tårar i Över Atlanten: ”Inte fattat hur dålig jag har varit”

Malin Gramers tårar i Över Atlanten: ”Inte fattat hur dålig jag har varit”

  • Discovery+
12 mars 2024 kl. 19:03

Malin Gramer berättar om sitt mentala mående och sin tidigare sjukdom

I dagens avsnitt av "Över Atlanten" 2024 bryter Malin Gramer ihop när hon pratar ut om sina hälsoproblem och längtan efter sin familj.

Att befinna sig till havs i flera veckor kan tära på psyket på flera sätt. Malin Gramer har valt att hantera sin hemlängtan genom att skriva dagbok. I dagen avsnitt upptäcker hon att hennes son har skrivit i den innan hon åkte, där han försäkrar henne om att han har det så bra hos farmor och att hon inte ska oroa sig. Genast börjar tårarna leta sig fram i hennes ögon.

Hon förklarar för Tobias Blom att hennes känslor "speglar sig i vädret lite" och att hon därför funderat mycket över olika saker när de rört sig genom lugnare vatten. Hon har tänkt på sig själv och sin familj, vilket känns ännu jobbigare när det börjar regna och blir dystert ute. 

"En känsla av frihet"

För att lugna ner sig valde Malin att sätta sig framme i fören en stund efter lunchen för att samla sina tankar. Hon försäkrar gruppen om att det inte handlar om att hon tycker det är jobbigt att vara på båten, utan mest att hon längtar efter sin familj. 

– Det var mer en längtan först, men sen när jag satt där ute så kände jag en sån enorm känsla av frihet på ett helt nytt sätt.

Malins dagbok. Foto: Discovery+

Malin Gramers avslöjande i Över Atlanten – har haft dåligt samvete över sitt mående

Senast vi såg Malin Gramer i TV var 2018 i realityprogrammet True Love Sverige, som hon tvingades hoppa av på grund av en hjärnhinneinflammation som drabbade henne bara några veckor in i inspelningen. Till följd av detta drabbades hon av extrem trötthet och huvudvärk, vilket har försvårat vardagen för både henne och hennes familj.

– Men jag har nog inte fattat hur dålig jag har varit, säger hon.

Att vara sjuk så länge påverkar också psyket – hon har varit deprimerad i över tre år. Men sedan hon gick på båten känner hon hur hon har "börjat bubbla lite", känna sig glad och riktigt fri. När hon berättar om hur dåligt samvete hon har över att ha mått så dåligt så länge kommer tårarna, även om hon innerst inne vet att hon inte är en dålig mamma. Gruppen tröstar henne så gott de kan.

– Jag är bara så ledsen över att mina barn har haft en mamma som inte har mått bra så länge, säger hon genom tårarna.

Malin Gramer i Över Atlanten 2024. Foto: Discovery+

Bra att få känna sina känslor

Men jag tänker att det är en lycka för dem att få se sin mamma bli glad, hur fantastiskt är inte det, svarar Björn Kellman.

Malin torkar till sist sina tårar och uttrycker sin tacksamhet över allt stöd hon fått ombord på båten. Hon förklarar också att hon tror det är bra att verkligen få känna sina känslor, något som man kanske inte alltid hinner med hemma i vardagen.

– Det blir väl en liten terapiresa det här då, säger Jessica Andersson och gruppen brister ut i skratt. 

Hela avsnittet av "Över Atlanten" kan du se i kväll klockan 21.00 på Kanal 5, eller streama det redan nu på discovery+.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL