Björn Kjellman med skräckskada i Över Atlanten – handen som en golfboll

Björn Kjellman med skräckskada i Över Atlanten – klämmer sig illa

  • Discovery+
Axel Diedrichs
27 februari 2024 kl. 20:02

"Världens jävla svullnad"

I veckans avsnitt av "Över Atlanten" 2024 råkar deltagaren Björn Kjellman ut för en olycka som skadar hans hand på ett mycket obehagligt sätt.

Dagen började trevligt för Björn Kjellman som satt och ritade tillsammans med sin medresenär Hampus Hedström nere i båten. Samtidigt fick han briljera med sin kunskap om historiska nummer i Melodifestivalen när Hampus quizzade honom. Men dagen som inledde med att Björn fick ta fram sin lite mer barnsliga sida, skulle få sig en dystrare fortsättning. 

Björn Kjellman med skräckskada i Över Atlanten – klämmer sig illa
Foto: discovery+ / Kanal 5.

Björn Kjellman med skräckskada i Över Atlanten – klämmer sig illa

Vi får inte själva se det, men under veckans avsnitt lyckas Björn Kjellman klämma handen i en tung kökslycka. Förutom att det blir ett otäckt jack på den sidan av handen, så uppstår en enorm svullnad på andra sidan av den. Det sistnämnda gör "Gurra" Krantz desto mer bekymrad, och han tvingas då att dokumentera det hela för att senare kontakta en läkare på distans.

– Det dumma var att jag verkligen har snackat om att den där luckan måste man vara försiktig med. Men inte fan tänkte jag på det då, säger Björn som är besviken på situationen.

Björn Kjellman med skräckskada i Över Atlanten – klämmer sig illa
Foto: discovery+ / Kanal 5.

För att hantera skadan måste Björn nu se till att hålla sig borta från att styra båten och anstränga handen under de kommande dagarna. Likaså måste han hålla den högt upp så mycket han kan för att få ner svullnaden. För de andra ombord är det helstädning av båten som gäller så att de minskar risken för att något skulle infektera Björns hand.

– Jag har en bok här bredvid mig och så tänker jag att jag frågar mina kamrater om det är något jag vill ha hit eller så, säger Björn som lovar att följa de orders han fått av "Gurra". 

Det här är långt ifrån första gången som vi får se någon dra på sig en otäck skada i Över Atlanten. Under förra säsongen gjorde Maria Montazami sig illa i armen i samband med en halkolycka. Vi får hoppas att den här typen av drabbning stannar vid Björns handskada. 

Du följer programmet på discovery+ och Kanal 5.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL