Hård kamp om slutspelsplatserna i Superstars: “Det gäller att fokusera”

Hård kamp om slutspelsplatserna i Superstars: “Det gäller att fokusera”

  • Discovery+
17 april 2023 kl. 21:04

Slutspelsplatserna ska delas ut och en får lämna programmet

I veckans avsnitt av “Superstars” 2023 på discovery+ ska slutspelsplatserna fördelas. Gryningskampen avgörs och efter en tuff tävling i armgång står det klart vilka tre deltagare som möts i elimineringen – där en får lämna.

OBS! Artikeln innehåller spoilers från dagens (17 april) avsnitt av “Superstars” 2023 på discovery+. 

Superstars 2023
Frida Hansdotter och Helen Alfredsson. Foto: Discovery+

Gryningskampen

Veckans avsnitt av Superstars 2023 på discovery+ inleds med att gryningskampen ska avgöras. I förra veckan fick vi se att Frida Hansdotter blev den som skulle möta Helen Alfredsson i gryningskampen där förloraren hamnar i eliminering. Frida har fördelen att få välja gren mellan de tre som finns, och Helen tror på förhand att det kommer bli tävling i kondition eftersom det passar henne minst och ger Frida större chanser. Hon är ändå taggad på tävlingen. 

– Det här är ju mina enda tävlingar, gryningskampen och elimineringen. Det är ju där jag fått spendera mest tid, säger Helen

När det blivit dags för kampen visar det sig att Frida valt just kondition, där det går ut på att göra så många halva burpees som möjligt på två minuter. Det slutar med att Frida vinner en överlägsen seger med över hundra fler burpees än Helen. Därmed är Helen klar för elimineringen medan de andra ska tävla om att komma så högt upp som möjligt i tabellen. 

Superstars 2023
Foto: Discovery+

Tävling i armgång

Det har blivit dags att ta reda på vilka två deltagare som möter Helen i elimineringen och det avgörs i en tävling i armgång. Stjärnorna ska ta sig från en sida till en annan genom att gå armgång och förflytta sex stycken ringar. Michel Tornéus och Lars Frölander gör det bäst och blir tillsammans med Mathias Fredriksson klara för slutspel. Kennet Andersson som låg i topp i tabellen rasar igenom när han kommer sist och det blir han och Frida som hamnar i eliminering. 

– Skönt att slippa elimineringen och jag gjorde en tävling exakt som jag ville den skulle vara, så jag är jättenöjd med dagen, säger vinnaren Michel

Programledaren Jessica Almenäs deklarerar att när nu slutspelet väntar finns det inget utrymme för misstag eftersom det kommer bli betydligt tuffare framöver. 

Superstars 2023
Frida Hansdotter, Kennet Andersson och Helen Alfredsson. Foto: Discovery+

Eliminering

I elimineringstävlingen gäller det att hämta tre säckar med stenar för att sen kasta stenarna på klossar och vara den som först får ner alla klossarna. Kennet imponerar stort som den som gör bäst ifrån sig och Jessica Almenäs hävdar att det måste vara ett inofficiellt rekord i klosskastning. Bakom honom blir det en gastkramande spänning när Helen och Frida hela tiden lyckas få ner exakt samma antal klossar samtidigt. Till slut är det dock Frida som klarar sig vidare och är den enda kvinnan kvar. 

– Jag får ju försöka slå grabbarna, nu är jag ju liksom ensam tjej kvar så det gäller att fokusera, säger Frida

Därmed står det klart vilka av stjärnorna som tagit sig till slutspel, vilket inleds i nästkommande avsnitt. 

Missa inte “Superstars” 2023 som sänds måndagar på discovery+.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL