Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Gränsbevakarna Sverige – då kommer nya satsningen

Gränsbevakarna Sverige – då kommer nya satsningen

  • Discovery+
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
30 augusti 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
30 augusti 2022

Säkerheten på Arlanda och vid Öresundsbron i fokus

Snart är det premiär för discovery+ nya satsning "Gränsbevakarna Sverige". I serien får vi för första gången följa de tulltjänstemän, utredare, spanare och hundförare som dagligen säkrar vårt lands gränser, hamnar och flygplatser.

Tusentals människor passerar varje dag Sveriges gränser och flödet av varor är enormt. Narkotika, vapen, alkohol, stöldgods och exotiska djur. De allra flesta som passerar tullen är helt vanliga människor utan någonting att dölja, men långt ifrån alla vet vilka lagar och regler som gäller. I den nya serien Gränsbevakarna Sverige får vi en unik inblick i den svenska tullens otroliga arbete för att bekämpa brott och komma åt den illegala smugglingen på flygplatser och vid Sveriges gränser.

Inom tullen arbetar drygt 2,000 personer runt om i landet. Vi får en inblick i deras arbete på Arlanda, vid Öresundsbron och ytterligare platser runt om i landet där lagöverträdelser sker dagligen.

Då har Gränsbevakarna Sverige premiär

På Arlanda får vi bland annat följa med teamet: gruppchefen Alex, hundföraren Malin, tillsammans med hennes hund Dusty, samt tullinspektörerna Olivia och Timor. I Skåne får vi följa hundföraren Maja med hunden Paddy samt tullinspektörerna Fifi, Lars och Niklas.

– Vi är så glada att succéformatet Gränsbevakarna äntligen kommer till Sverige. Det känns otroligt roligt att få skapa denna satsning och låta tittarna ta rygg på de fantastiska personer och team som varje dag säkrar Sveriges gränser. Vi ser fram emot att i september lansera programmet, som kommer bjuda på både kittlande och roligt innehåll, säger Karin Moreno, exekutiv producent på Warner Bros. Discovery

"Gränsbevakarna Sverige" produceras av Alaska Film & TV och har premiär den 13 september på Kanal 5 och discovery+. 

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL