Massiv premiärvecka med nya TV-program – alla nyheter

Efter tittarsuccén – ny säsong av Jeopardy! bekräftad

  • Discovery+
Filmtopp
Uppdaterad 22 juni 2023 kl. 09:28 | Publicerad 04 maj 2023 kl. 15:45

Den klassiska frågesporten kommer tillbaka igen

Warner Bros. Discovery meddelar att det blev tittarsuccé när "Jeopardy!" lanserades på nytt. I samband med det avslöjar man också att det kommer ytterligare en säsong av frågesporten.

Efter tittarsuccén – ny säsong av Jeopardy! bekräftad
Foto: discovery+

 

Det blev tittarsuccé direkt när klassiska frågesporten "Jeopardy!" återkom i ny tappning på Kanal 5. Vårens mest sedda program och det största programmet kl 20 på åtta år.

Nu avslöjar Warner Bros. Discovery att Jeopardy! återkommer med en ny rafflande säsong på Kanal 5 redan till hösten. Givetvis är det även denna gång de tävlande som ställer frågorna, och Mikael Tornving som ger svaren.

– Det är jättekul att få leda programmet en säsong till! Först och främst är det roligt att programmet är uppskattat. För mig personligen är det också en uppfriskande sysselsättning som håller mig rask och rörlig så att jag inte belastar äldreomsorgen. Win-win! säger Mikael Tornving i ett pressutskick.

Under våren har vi sett 27 av våra mest allmänbildade kända svenskar göra upp om den åtråvärda titeln som stormästare i Jeopardy!, och förra måndagen fick vi se minnesmästaren Jonas von Essen stå som segrare i en rafflande final mot Anna Charlotta Gunnarsson och Hanna Dorsin.

Så många såg nya Jeopardy!

Programmet var en succé från start. Premiären sågs av 477 000 svenskar, och totalt sett har programmet varit vårens mest sedda på Kanal 5 som därmed även blev största kommersiella kanal måndagar kl 20–21 under programmets första tio sändningsveckor.

– Vi började säsongen på topp och sen har det bara fortsatt. Det är så oerhört roligt att tittarna älskar programmet lika mycket som vi. Jag är oerhört taggad att nu toppa succén med säsong två, och med Micke Tornving vid pulpeten är jag säker på att vi kommer att lyckas, säger Maria Eriksson, exekutiv producent för Jeopardy! på Warner Bros. Discovery.

Säsong 2 av Jeopardy! produceras av Pär Hedmark och ITV, och spelas in under våren och har premiär den 4 september på Kanal 5 och discovery+.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL