Minnesmästaren Jonas von Essen vinner Jeopardy 2023: Vilken resa!

Minnesmästaren Jonas von Essen vinner Jeopardy 2023: "Vilken resa!"

  • Discovery+
24 april 2023 kl. 21:04

En överlägsen seger i frågesportklassikern

En spännande säsong av “Jeopardy” 2023 har kommit fram till finalen där det blivit dags att utse stormästaren. Efter ett inledningsvis jämnt finalavsnitt blir det till slut en solklar seger när det står klart att Jonas von Essen är den som koras till vinnare av “Jeopardy” 2023.

Minnesmästaren Jonas von Essen vinner Jeopardy 2023: "Vilken resa!"
Foto: discovery+

Jämn inledning på finalen

De tre som möts i finalen av Jeopardy 2023 är minnesmästaren Jonas von Essen, komikern och skådespelerskan Hanna Dorsin och journalisten Anna Charlotta Gunnarson. Precis som vanligt, och som det alltid varit i klassikern Jeopardy, är det programledaren Mikael Tornving som ger svaren och de deltagande som ställer frågorna. 

I första omgången svänger det fram och tillbaka mellan de tävlande och det är jämnt fram tills slutet av första spelplanen när Jonas tar en ledning framför de andra två. När det sedan blir dags för den andra spelplanen kommer Anna Charlotta ikapp och det är jämnt mellan dem. Hanna som ligger lite bakom får då en dubbelchans och kan få ihop poängen som saknas, men svarar fel och åker tillbaka ner på noll. Hon kommer sedan aldrig ikapp igen. 

Minnesmästaren Jonas von Essen vinner Jeopardy 2023: "Vilken resa!"
Foto: discovery+

"Vilken resa!" – Jonas von Essen vinner Jeopardy 2023

Anna Charlotta är fortfarande hack i häl på Jonas när den sista omgången inleds, men där drar han ifrån rejält och spänningen försvinner när han inför finalfrågan har en ledning på nästan 20 000. Han satsar hela sin pott på 25 700 och svarar rätt vilket gör att han vinner med 51 400 poäng och blir stormästare av Jeopardy 2023. 

– Wow, va kul! Vilken resa det har varit genom alla de här programmen och va skönt att det blev lite pengar ändå, säger Jonas

Vinnaren ska ge bort vinstsumman till välgörenhet och Jonas väljer då att skänka de 51 400 kronorna till läkare utan gränser. Däremot säger Mikael Tornving att han tycker att det här var så kul och därför lägger han på 100 000 på vinstsumman så det istället är 151 400 kronor som skänks till välgörenhet. 

Mikael avslutar programmet med att säga att den första stormästaren är korad och att det var allt för den här säsongen, men att vi ses igen. 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL