KLART: då kommer The Island säsong 2

Dragomir i The Island Sverige: "Börjar bli orolig"

  • Discovery+
02 mars 2023 kl. 10:03

Linda Pira i The Island: "350 gånger tuffare"

I avsnitt 5 av The Island Sverige så kämpar deltagarna med att bygga ett skydd på stranden. Dragomir har ont i ryggen och under natten blir deras läger bombarderade av mygg och knott.

I veckans avsnitt av The Island Sverige kämpar deltagarna med att bygga ett skydd på stranden efter att ha spenderat de första nätterna i djungeln. Arbetet är inte helt utan sina utmaningar – inte minst för Dragomir Mrsic.

Magdalena Kowalczyk i The Island Sverige
Magdalena Kowalczyk. Foto: discovery+.

Mygg- och knottfest och en "snuttefierad" talkshow

Deltagarna börjar bygga sitt skydd på stranden, men tidvattnet förstör deras plan och de återvänder till djungeln. Det blev inte mycket sömn för deltagarna då mygg, knott och regn stör deras återhämtning.

The Island är 350 gånger tuffare än vad jag trodde, säger Linda Pira.

Dermot Clemenger återvänder till lägret efter att letat efter musslor på klipporna för att deltagarna ska få i sig lite näring. Under dagen beger sig Linda Pira och Lasse Kronér i väg för att hitta någon form av frukt till de resterande deltagarna.

Lasse Kronér har blivit beskriven som stämningshöjaren bland deltagarna och har under tidigare avsnitt gått förbi en sten som ser ut lite som en soffa. Här bestämde sig Lasse för att börja med en "snuttefierad" talkshow.

Dragomir Mrsic i The Island Sverige
Dragomir Mrsic. Foto: discovery+.

"Det gör ju ont som fan"

Dragomir Mrsic har under säsongens gång haft ont i ryggen och har länge haft ryggproblem. Han berättar om sina tidigare problem med ryggen och att han på grund av det behövt genomgå en ryggoperation för att underlätta smärtan.

– Jag börjar bli lite orolig över det här uppdraget, säger Dragomir.

Senare under dagen börjar Dragomir få så pass ont att han inte kan gå längre. Tidigare har han kunnat gå med hjälp av en käpp, men nu kan han bara ligga ner med benen på en låda för att underlätta smärtan.

– Det gör ju ont som fan. Emma jag klarar inte det här längre, säger Dragomir. 

Emma Igelström blir tvungen att anropa hjälp via radion för att få Dragomir av ön och hon berättar om situationen för de som finns på stand-by.

The Island Sverige går på discovery+ på torsdagar.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL