Dermot Clemenger om sin pappa: "Han utnyttjade tre av mina systrar"

Dermot Clemenger om sin pappa: "Han utnyttjade tre av mina systrar"

  • Discovery+
Moa  Andersson
16 februari 2023 kl. 12:02

Dermot om sin mörka barndom: "Blev inte ens förvånad"

Sju kända svenskar släpps på en öde ö som kommer bli deras hem under tre veckor. I dagens avsnitt pratar Dermot Clemenger ut om sin mörka barndom.

OBS! Innehåller spoilers från avsnittet som sänds på Kanal 5, kl. 21.00 den 16 februari.

The Island Sverige är i full rullning på Discovery+ och Kanal 5 där sju folkkära svenska kändisar ska överleva i tre veckor på en öde ö i Stilla havet – utan mat, vatten eller andra förnödenheter till sin hjälp. Årets deltagare är Emma Igelström, Marcus Schenkenberg, Lasse Kronér, Linda Pira, Dragomir Mrsic, Magdalena Kowalczyk och Dermot Clemenger.

Dermot Clemenger känner vi igen från Let's Dance där han sitter i juryn, men det vi inte vetat förut är att han kommer från en väldigt mörk uppväxt. I dagens avsnitt av The Island Sverige öppnar han upp om tragedierna i barndomen. 

Dermot Clemenger i The Island Svergie
Dermot Clemenger i "The Island Sverige". Foto: Discovery+.

"Hade en pappa som var våldsam mot mamma"

Dermot Clemenger kommer ursprungligen från Irland där han är uppväxt i ett litet hus med tre sovrum, samtidigt som de var totalt tio barn i familjen.

– Vi var fattiga, det fanns ingen lyx i vår vardag. Dessutom hade jag en väldigt elak pappa som hotade mamma hela tiden. Han var våldsam mot henne när de första barnen var yngre, berättar han.

Dragomir Mrsic förklarar för Dermot att han upplevt samma sak, att det var rätt så struligt. Bland annat att hans pappa drack mycket alkohol och han hade syskon som hade ett drogmissbruk.

– Mamma var i alla fall fantastisk, det var pappa också när han inte drack, det kan jag inte ta ifrån honom. Fast det går inte att ducka från att det var misshandel hemma, speciellt mot min bror, han fick ta den stora smällen. Det har gjort ärr i själen, förklarar Dragomir. 

Dermot förklarar att han tror att Dragomir är en person som har haft det tufft och att han blir väldigt rörd av hans historia. Han tar det med en klackspark men han tror det finns mycket kvar för Dragomir att bearbeta.

Dragomir i The Island Sverige
Dragomir Mrsic. Foto: Discovery+.

"Pappa utnyttjade tre utav fyra av mina systrar"

Dermot förklarar vidare att på något sätt är han väldigt bra på att känna av folk och deras energier. Han visste alltid att det var något skumt med hans pappa som han inte kunde sätta fingret på. Tio år efter hans pappa gick bort kom det fram att han hade utnyttjat tre av Dermots fyra systrar.

– Då kände jag att det var det, jag visste det, jag blev inte ens förvånad, säger han.

Tyvärr kom den hemska informationen ut efter hans bortgång, eller det kanske mest var tur för hans pappa förklarar Dermot, just på grund av den känslan som han hade i kroppen när han fick reda på det, som hade kunnat leda till oåterkalleliga handlingar.

Han berättar att hans pappa har påverkat honom väldigt mycket, men att han gav honom en bild av hur han själv inte ville bli som pappa.

– Jag är en pappa som vill prata med mina barn, gärna visa känslor öppet, jag vill berätta för dem att jag älskar dem och stöttar dem i vad de väljer att göra. Det är allt som min pappa inte gjorde, berättar han.

Dermot i The Island Sverige
Dermot Clemenger. Foto: Discovery+.

"The Island Sverige" ser du på Discovery+ och Kanal 5.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL