Anders Öfvergård gör comeback i Kanal 5

Anders Öfvergård gör comeback i Kanal 5

Moa  Andersson
Uppdaterad kl. 08:02 | Publicerad 15 februari 2023 kl. 08:02

Före detta "Arga snickarens" nya program – tillbaka i rutan

Anders Öfvergård ska leda en ny satsning på Kanal 5. I det nya programmet ska den tidigare "Arga snickaren" hjälpa svenska par och familjer att renovera ovanliga hus.

Anders Öfvergård ska leda en ny satsning på Kanal 5 som bygger på brittiska Renovation Nation, enligt ett pressmeddelande. Den tidigare Arga snickaren ska hjälpa svenska par och familjer att renovera ovanliga hus och"hjälpa människor att förverkliga sina boendedrömmar".

"Jag är peppad och drivs av att får göra ett helt nytt program där jag kan visa fler och andra sidor av mig själv. Det är även väldigt roligt att vara tillbaka på Kanal 5, det är lite som att komma hem igen", säger Öfvergård enligt ett pressmeddelande.

Det nya jobbet blir Öfvergårds första programledaruppdrag sedan 2021 då TV4 bröt med honom efter en påstådd våldsam incident på en säsongsavslutningsfest för Robinson.

Anders Öfvergård i Arga Snickaren
Anders Öfvergård i "Arga snickaren". Foto: Kanal 5.

"Är inte nervös överhuvudtaget"

I en intervju med Expressen uttrycker Anders Öfvergård sin icke-nervositet över det nya konceptet.
 
– När det gäller programmet i sig är jag inte nervös överhuvudtaget. Det är inte konstigt att folk att skapat en uppfattning om mig och att de, innan de träffar mig, målar in mig i ett fack. Fast det är jag inte nervös över, för det är bara roligt att motbevisa. 
 
Han förklarar att det finns så många människor som ska tycka och tänka och säga dumma saker. Det han är mest nervös över att människor ska säga ”han tror att han har förändrats”.
 
– Men jag är samma kille, med skillnaden att blivit bättre på vissa saker som jag kanske var dålig på tidigare, säger han.
 
Programmet har fortfarande ingen bekräftad titel samt inget premiärdatum. 
NÄSTA ARTIKEL