Angelica Bengtsson och Jessica Almenäs i Superstars. Foto: discovery+

Den första att lämna Superstars 2023: "Det är bullseye eller inget"

  • Discovery+
Uppdaterad 07 mars 2023 kl. 14:03 | Publicerad 06 mars 2023 kl. 22:03
ANNONS
ANNONS

Årets första stjärna har tvingats lämna tävlingen

I avsnitt sex av Superstars får vi se Angelica Bengtsson och Helen Alfredsson mötas i Gryningskampen, efter bågskyttetävligen får vi se vilka som ska mötas i elimineringen och bli den första att lämna Superstars 2023.

Angelica Bengtsson i Superstars
Angelica Bengtsson. Foto: discovery+

I veckans avsnitt av Superstars får vi se Angelica Bengtsson och Helen Alfredsson mötas i Gryningskampen, där Helen har valt att utmana Angelica i styrka. I kampen ska de hålla en stång med vikter över huvudet och den som blir först att tappa stången hamnar i elimineringstävlingen. När kampen är avslutad står det klart att Helen blir den första att riskera eliminering.

 

Bågskytte – Många poäng på spel

De resterande deltagarna får nu chansen att samla på sig så mycket poäng som de kan i en bågskyttetävling för att slippa att hamna i elimineringstävlingen tillsammans med Helen. Angelica hade minst poäng redan innan och efter två av tre omgångar i bågskyttet stod det klart att hon behövde återigen skulle behöva möta Helen, men denna gången i elimineringen. Men det var inte bara negativt för Angelica då hon äntligen fick sin första stjärna i tävlingen efter att ha varit den som samlade på sig flest poäng.

– För mig är det väldigt viktigt att ta mycket poäng i den här tävlingen, det är bullseye eller inget, säger Angelica.

Efter tävlingen summerats stod det klart att även Mathias Fredriksson skulle ställas mot Angelica Bengtsson och Helen Alfredsson i elimineringstävlingen, och att det alltså blir någon av dem som blir den första att lämna årets säsong av Superstars.

Elimineringstävlingen
Helen Alfredsson, Angelica Bengtsson och Mathias Fredriksson. Foto: discovery+

Elimineringstävlingen

I säsongens första eliminering så ska de tävlande mätas mot varandra i test som prövar styrka, uthållighet och prestationsförmåga. De deltagande ska springa med tre säckar fyllda av sten, som för Mathias väger 30 kilo, medan de väger 22,5 kilo för Angelica och Helen, för att sedan ha ner klossar. Mathias ska springa kortast och har bara åtta klossar att få ner. Angelica ska springa kortare än Helen och ska ha ner nio klossar. Då Helen är sist i tabellen behöver hon springa längst och måste dessutom ha ner tio klossar.

Den som sist får ner sina klossar behöver lämna Superstars 2023. Mathias blir den som vinner elimineringen och får stanna kvar i programmet. I en jämn kamp mellan Angelica och Helen är det i slutändan Angelica som tvingas lämna tävlingen.

– Jag fick en halv dag på topp, så jag får vara nöjd med det, säger Angelica.

De återvänder till huset och berättar för de tävlande vem som behöver lämna. Deltagarna får även besök i huset av Sara Sjöström som berättar att nästa tävling har något med simning att göra, men även att hon ska göra det jobbigt för de tävlande.

Se Superstars varje måndag på discovery+.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL