Angelica Bengtsson i Superstars om tuffa åren: Ville hoppa men kunde inte

Angelica Bengtsson i Superstars om tuffa åren: "Ville hoppa men kunde inte"

  • Discovery+
Eyla Runsten
27 februari 2023 kl. 22:02

Angelica: “Hela livet gick till att bli något inom stavhopp”

I avsnitt 5 av Superstars berättar Angelica om sina tuffa år i Frankrike och de problem hon stötte på under sin karriär. Helen blir den som behöver möta Angelica i gryningskampen.

I veckans avsnitt av Superstars 2023 på discovery+ får vi se deltagarna kämpa i tävlingen “Pulling” där de ska dra en släde full med vikter. Den som förlorar och inte kan ta sig ikapp till de andra tävlande möter Angelica Bengtsson i gryningskampen. Under en middag i avsnittet tar hon upp en svårare tid i livet, som förhoppningsvis kan vara inspirerande.

Angelica Bengtsson sitter vid bordet och ler
Angelica Bengtsson. Foto: discovery+.

I "Superstars" berättar Angelica Bengtsson om tuffa åren

I dag är det även Angelicas middag där hon serverar maträtten chili con carne och berättar om sin karriär inom stavhopp.

– Jag ville hoppa men jag kunde inte hoppa. Jag kunde inte träna på det tekniska, säger Angelica.

Hon fortsätter att berätta om sin karriär och att hennes intresse för stavhopp började tidigt. Hon åkte till Frankrike för att utvecklas inom idrotten där hon hade mer konkurrens. Under de år som hon bodde i Frankrike tog det mycket på hennes mentala hälsa då hon inte hade sin familj med sig. 

Angelica berättar även att de som tränade med henne skrämdes och berättade om hur riskabelt det är med stavhopp, vilket gjorde att hon inte kunde träna på det tekniska. De andra deltagarna var stöttande och berättade att hon var stark som kunde ta sig ur det negativa tänkandet. 

Den 22 maj 2010 satte Bengtsson världsrekord på ungdomsnivå med ett hopp på 4,47 meter. 2019 gjorde hon sitt bästa år med ett utomhushopp på 4,80 meter och ett inomhushopp på 4,81 meter. 2021 meddelade hon att hon lägger ner karriären.

Missa inte "Superstars" 2023 på discovery+ på måndagar.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL