Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Klas Eriksson The Island Sverige

Då har The Island Sverige premiär på discovery+

  • Discovery+
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
23 januari 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
23 januari 2022

Kampen om överlevnad blir hård

Åtta svenska profiler ska överleva på en öde ö utan någon som helst hjälp över huvud taget. "The Island Sverige" kommer snart till discovery+.

Maria Montazami, Lisa Ajax, Thomas Wassberg, Klas Eriksson, Magdalena Graaf, Danyel Couet, Mikael Sandström och Alexandra Zazzi står inför utmaningarnas utmaning. Strandsatta på en öde ö i Stilla havet, helt isolerade från omvärlden och utan några som helst bekvämligheter eller förnödenheter, ska de försöka överleva 14 dygn. De är utelämnade till moder jords mäktiga krafter och omgärdade av vilda djur.

Långt ute i Stilla havet, utanför Panama, kämpar sig åtta folkkära svenskar iland på en underskön öde ö med vajande kokospalmer och kritvit sandstrand. Det kan låta som en dröm. Men bakom den vackra vyn lurar farorna. Det modiga gänget är helt isolerade från omvärlden och befinner sig långt borta från hemmets trygga vrå och alla vardagliga bekvämligheter.

Måste jaga mat själva

The Island Sverige premiär
Thomas Wassberg visar upp sin fångst. Foto:  Linus Bokehsius/discovery+

De har ingen mat, utan måste söka föda på egen hand. De måste bygga skydd för naturens krafter och hantera såväl tropisk hetta som extrema väderomslag. Under 14 dygn bor de grannar med vilda rovdjur. För att överleva måste de samarbeta och hjälpa varandra.

– Vilken resa det har varit att försöka överleva på en ö med ingenting förutom lite klädespaltor i ryggsäcken. Förväntningarna inför inspelningen var blank. Visste nog inte riktigt vad jag gav mig in på. Jag är mycket förväntansfull och taggad på att få visa en annan sida av mig. Underskatta aldrig en hemmafru från Hollywood, säger Maria Montazami i ett pressmeddelande.

The Island Sverige är discovery+ nästa storslagna underhållningsprogram och originalserie som baseras på det prisade succéformatet The Island with Bear Grylls. Unikt för formatet är att stora delar av innehållet filmas av de medverkande själva, och såväl det medföljande kamerateamet som casten lever under samma förutsättningar. Alla utgör på så vis en del av äventyret. Dessutom saknar The Island Sverige helt tävlingsmoment. I stället gäller det att hjälpa varandra att överleva de 14 dygn som de är strandsatta på ön.

Montazami flyter på bambuträd i Stilla havet

Maria Montazami i The Island Sverige
Foto:  Linus Bokehsius/discovery+

– Jag var förberedd på mitt livs äventyr, men kunde aldrig ana vilken mental resa det skulle bli. Att få vara med om äventyr varje dag under två veckor var en pojkdröm som gick i uppfyllelse. Risktänket blev lägre och lägre för varje dag utan mat, vilket resulterade i djärva äventyr, säger Danyel Couet.

– Nu blir det snart premiär och det kittlas i magen. Hjälp, nu kommer ni alla att se mina rynkor, mitt osminkade ansikte, min uppätna kropp av sandlöss, men det gör ingenting. Överlevnad var prio nummer ett. Vem trodde att Maria Montazami skulle simma i Stilla havet flytande på några bambuträd och inte ha någon aning om vad som simmade omkring under vattenytan. Konsten och orken att plocka kokosnötter som hänger långt upp i palmträden. Missa inte denna spännande resa som jag gjorde tillsammans med mina vänner, säger Maria Montazami.

När Filmtopp pratade med deltagarna berättade Lisa Ajax att det verkligen var en krävande och på många vis fruktansvärd upplevelse, medan Maria Montazami var mer positivt inställd till utmaningen och kunde rekommendera den vidare. Det berättades även historier om nära döden-upplevelser och möten med livsfarliga djur.

The Island Sverige har premiär på discovery+ och Kanal 5 den 10 februari.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL