Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
TV-Guide: vinter-OS 2022

TV-Guide: vinter-OS 2022

 • Discovery+
Filmtopp
Filmtopp | Artikel
18 januari 2022
Filmtopp
Filmtopp | Artikel
18 januari 2022

Det här väntar tittarna

Den 4:e februari drar vinter-OS 2022 igång. Den här gången utspelar sig det världsomfattande idrottseventet i Peking. Filmtopp guidar genom allt du vill veta inför högtiden.

Vinter-OS 2022 kommer att äga rum i Peking mellan den 4:e – 20:e februari. Det innebär sammanlagt 16 dagar av intensivt tävlande och sammanlagt 109 pallplatser att kriga om. För svenskarnas del finns det många medaljer att hoppas på. 

Även om eventet invigs på allvar den 4:e februari och då på National Stadium (sedan 2008 känt som "Fågelboet"), så tjuvstartar det redan två dagar innan. Det är då med gruppspel i mixed curling. Vinter-OS 2022 börjar med curling och avslutas med damernas masstart i längdskidor. 

Streama vinter-OS 2022

Planerar du att ta långledigt från jobbet och bänka dig framför TV:n för att se varje minut av de annalkande tävlingarna? Eller bara fasa in så många sportsliga ögonblick som möjligt i vardagen? Oavsett kommer du att kunna följa all spänning. Du kan streama hela vinter-OS 2022 på discovery+ eller följa eventet linjärt på Kanal 5. För dig som också vill djupdyka i höjdpunkterna så kommer de att visas på Kanal 9

Det dagliga sändningsschemat för vinter-OS 2022:

Kl 02.00-17.00 sänds tävlingarna live. 

Kl 07.00-17.00 – OS-studio med programledarna Karin Frick och Jonas Karlsson. Här kompletteras och summeras livesändningarna. 

Kl 17.00-19.00 på discovery+ och Kanal 5 bjuds det på höjdpunkter och snackisar. 

Kl 19.00-21.00 sänds OS-kväll med Almenäs. Gästas av många stora profiler som kommenterar de bästa ögonblicken. Sportjournalisten Patrick Ekwall finns med i programmet och bjuder på personliga reflektioner gällande stora och små händelser samt historiska ögonblick.

Vinter-OS studio 2022 – en bred trupp

Vinter-os 2022 studio
Foto: discovery+.

Streamingtjänsten satsar stort inför årets upplaga av Olympiska spelen. Förutom programledarna, har ett gäng stjärnor sedan tidigare presenterats som expertkommentatorer. Inte minst rör det sig om de två hockeylegenderna  Henrik Lundqvist och Peter Forsberg, skidskyttedrottningen Magdalena Forsberg och André Myhrerden alpina stjärnan. Under de 16 dagarna som den sportsliga högtiden sänds även OS-kväll med Jessica Almenäs på discovery+ och Kanal 5 mellan klockan 19-21.

– Det finns nästan inget större än ett olympiskt spel och det känns både spännande och kul att få vara med som expert ännu en gång, säger Peter Forsberg i ett pressmeddelande.

På plats i Peking har vi hockeyexperterna Viktor Stålberg och Daniel Rudslätt är på plats i Peking. Som alpin expert är Hans Olsson tillbaka hos discovery. Emelie Öhrstig och Peter Larsson axlar jobbet som experter i längdskidor och Simon Hallström i skidskytte.

Så här säger Daniel Rudslätt i ett pressmeddelande inför vad som komma skall: 

– Det ska bli väldigt spännande turneringar både på herr- och damsidan. Vi kommer såklart att sakna NHL-spelarna, samtidigt som turneringen blir mer öppen och många lag kommer att kunna slåss om guldet, däribland Sverige.

Med programledare, experter, fotografer och reportrar samlar discovery+ ett team som består av närmare 70 personer. 

Höga förväntningar på Sveriges deltagare i vinter-OS 2022

Den svenska publiken kommer i vanlig ordning att följa Olympiska spelen tätt. I år kanske närmare än någonsin. Ja, sett till hur det sett ut under försäsongen, så är det höga förväntningar på Sveriges deltagare i vinter-OS 2022. Framför allt finns det stort hopp om att bland annat längdskidåkarna Frida Karlsson och Maja Dahlqvist och skridskoåkaren Nils van der Poel ska uppnå stora framgångar. Likaså hålls ett extra öga på skicrosstjärnan Sandra Näslund och skidskyttesystrarna Hanna och Elvira Öberg.

Sporterna som tittarna ser mest fram emot: 

 • Ishockey
 • Längdskidor
 • Skidskytte
 • Alpint
 • Freestyle / Snowboard
 • Längdskidor
 • Skidskytte
 • Curling
 • Skridskor
 • Konståkning
 • Slädsporter
 • Backhoppning / Nordisk Kombination 

Nog kommer det bli spännande att följa de efterlängtade vinterspelen. 

MER LÄSNING:

 

NÄSTA ARTIKEL