Anders Öfvergård tar farväl av karriären? “Jag skiter i att jobba nu”

Anders Öfvergård tar farväl av karriären? “Jag skiter i att jobba nu”

  • Discovery+
Axel Diedrichs
Uppdaterad 20 april 2024 kl. 15:04 | Publicerad 17 april 2024 kl. 14:04

Blir "Över Atlanten" Anders Öfvergårds sista TV-uppdrag?

När besättningen kommer i land är det en väldigt rörd Anders Öfvergård som flaggar för att han inte tänker ta fler jobb för att prioritera familjen.

I tisdags fick vi se säsongens näst sista avsnitt av Över Atlanten våren 2024 där Anders Öfvergård färdas över hav tillsammans med flera andra svenska kändisar. Resan har varit lång och hård, men nu har de äntligen kommit i land. Lika omtumlade som lättade får de äntligen möjligheten att höra av sig till sina nära och kära, och nog blir det känslosamt för både dem själva och för tittarna.

En av de som blir särskilt berörd av att få ringa hem är just Öfvergård, som efter en stunds firande får chansen att prata med sin hustru Cecilia

– Jag ska inte åka ifrån dig igen. Du är den finaste som finns, säger han till henne med gråten i halsen.

Anders Öfvergård tar farväl av karriären? “Jag skiter i att jobba nu”
Anders Öfvergård och Tobbe Blom skålar efter att de gått i land med båten. Foto: discovery+.

"Jag ska ta hand om mina kära barn och min älskade fru"

I slutet av avsnittet berättar Anders Öfvergård om vad som betytt mest med den på många sätt utmanande upplevelsen med att åka över Atlanten. Han menar då att han nått insikter som kan innebära att han kliver bort från att göra TV.

– Det största jag tar med mig från resan är mina reflektioner över vart mitt liv ska ta vägen. Det är dags att börja njuta av livet. Jag har jobbat i hela mitt liv, lite för mycket. Jag tror att jag skiter i att jobba nu. Jag ska ta hand om mina kära barn och min älskade fru, så hej då, säger Anders. 

Hur mycket han menar det är svårt att säga, men han ger iväg ett leende som indikerar att han kanske inte tänker sluta arbeta helt. Däremot kommer han förmodligen att gå ner i timmar och välja sina framtida jobb med större omsorg. När Filmtopp pratade med Anders Övergård i höstas, vilket borde ha varit bara någon månad efter inspelningen av Över Atlanten, berättade han att "han älskar att göra TV".

Samtidigt som Anders stora ord slår oss, syns han till i rutan med sitt byggprogram Renoveringsdrömmar. Om vi kommer att få se en andra säsong av det är inte känt.

Filmtopp håller dig uppdaterad om vad Anders Öfvergård hittar på härnäst.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL