Anders Öfvergård medger att han kan ångra “Arga snickaren“

Anders Öfvergård medger att han kan ångra “Arga snickaren“

  • Discovery+
Axel Diedrichs
27 februari 2024 kl. 16:02

Öppnar upp sig inför gruppen

I veckans avsnitt av "Över Atlanten" berättar Anders Öfvergård öppet om tiden som "Arga snickaren" och att han kan ångra TV-karaktären han en gång gjorde.

Just nu rullar vårens säsong av Över Atlanten discovery+ och Kanal 5. Den här vändan följer vi med Björn KjellmanTobbe "Trollkarl" BlomHampus HedströmJessica AnderssonMalin Gramer och Anders Öfvergård. I ett öppenhjärtligt samtal berättar den sistnämnda av dem inför gruppen om tiden som "Arga snickaren", en profil vi länge fick se husera i olika byggprogram på TV. 

– Från början så är jag snickare och gillar allt som har med bygg att göra. Men sen så träffade jag en kille som jobbar på Nordisk Film. Han sa att "du ska vara med i en TV-serie som snickare. Jag har ringt alla byggvaruhus i Stockholm och de säger att det finns bara en som du. En som är argast." Jag träffade dem och så sa vi att vi kan göra en fullskalig pilot, ett helt program, så får man känna på. Då var jag hos en familj i Älvsjö och, jag vet inte vad som hände, jag bara löpte amok. De var helt knäckta efteråt och ville sälja och flytta därifrån, berättar Anders om de tidiga åren.

Anders Öfvergård medger att han kan ångra “Arga snickaren“
Foto: discovery+.

Anders Öfvergård medger att han kan ångra “Arga snickaren“

Men trots att "Arga snickaren" blev väldigt populär i underhållningsformat så kom profilen med tiden att bli krävande för Anders Öfvergård på ett personligt plan. Gränsdragningen mellan honom och "karaktären" som han kallar den, blev luddigare och nya personer han lärde känna ville att han skulle vara "Arga snickaren" i alla sammanhang.

– Det har varit problem och jag fick en tankeställare efter ett par år. Det var en kille som satte mig ned med lurarna på och visade mig tio minuter där jag såg mig själv inte i mina bästa tillfällen, berättar Anders och fortsätter:

– Jag tappade mig själv för jag kunde bete mig som jag ville och det var okej, men det är inte okej. Jag trodde att det var okej. 

Fortsättningsvis berättar Anders för de andra att han till och med kan ångra "Arga snickaren", och att han inte har tagit tid till att jobba med sig själv på ett bättre sätt.

– Ja, alltså ibland. Det jag ångrar mest är att jag med all säkerhet har ADHD. Jag har medicinerat mig själv genom att jobba. Mitt tålamod och min sömn har lidit. Därför kan jag då explodera mer än vad jag borde göra. Ju mer jag jobbar, ju mer hamnar jag i den här karaktären. Det är inte nyttigt att vara där. 

Du följer "Över Atlanten" på discovery+ och Kanal 5.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL