Anders Öfvergård öppnar upp i Över Atlanten 2024 om köttstölden

Anders Öfvergård öppnar upp i Över Atlanten 2024 om köttstölden

  • Discovery+
Sofie Landgren
Uppdaterad kl. 11:02 | Publicerad 06 februari 2024 kl. 07:02
ANNONS
ANNONS

"Kollegor gottar sig"

En av årets deltagare i "Över Atlanten" 2024 på discovery+ är programledaren och skickaren Anders Öfvergård som hamnade i rejält blåsväder efter att han dömts för att stjäla kött sommaren 2023. I säsongens första avsnitt öppnar han upp sig om händelsen.

Anders Öfvergård i Över Atlanten 2024
Anders Öfvergård. Foto: discovery+.

Den mest erfarne deltagaren i "Över Atlanten" 2024

En av årets deltagare i det populära seglingsäventyret Över Atlantendiscovery+ är inte bara den som figurerat mest i media det gångna året utan även den mest seglingserfarne deltagaren, nämligen Anders "arga snickaren" Öfvergård. Innan det är dags för avresa beskriver Anders att han redan har seglat över Atlanten och att han är en person som har svårt att hålla igen, och kombinationen av erfarenhet och att försöka att inte ta över kan bli svår.

– Om jag försöker vara kapten så finns det en annan kapten, det kan bli jävligt snurrigt, det är dåligt. Det är ingen bra kombo, säger Anders.

Anders Öfvergård öppnar upp om köttstölden i Över Atlanten 2024
Anders Öfvergård. Foto: discovery+.

"Kollegor gottar sig"

Efter att deltagarna kastat loss och börjat sin resa över Atlanten har det beslutats att Anders står för kvällens matlagning. Med sig på resan har han packat ner "en väldans massa kött", som en blinkning till att han åkt fast för just stöld av kött. Kapten Gunnar "Gurra" Krantz frågar skämtsamt om köttet är scannat och Anders svarar skrattande:

– Jag låter det vara osagt...

Meddeltagaren och lagkamraten Malin Gramer tar tillfället i akt och säger att hon gärna vill att han ska berätta om hela händelsen, och Anders nappar.

– Om vi ska prata om elefanten i rummet så var det såhär att jag var och handlade på ICA Maxi. Jag tar fem köttbitar, två entrecôter och tre utskurna biffar. Sen var jag helt säker på att jag hade scannat dem, men tydligen inte, och då ville de titta i påsen när jag hade gått ut och då var det tre bitar som inte var scannade. Då sa jag att ja betalar för dem, och de sa nej det får du inte, vi ringer polisen, förklarar Anders.

– Det jobbiga är att när man vet att man inte har något uppsåt så är det jävligt jobbigt att inte bli trodd på, och att andra kollegor till oss som är offentliga gottar sig i det här, tillägger Anders.

Missa inte årets säsong av "Över Atlanten" med start den 6 februari på discovery+ och Kanal 5.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL