Älskar, älskar inte säsong 4 – detta vet vi

Älskar, älskar inte säsong 4 – detta vet vi

  • Discovery+
Filmtopp
Uppdaterad 06 december 2022 kl. 12:12 | Publicerad 05 december 2022 kl. 13:12

Blir det fler säsonger av tittarfavoriten?

Blir det en "Älskar, älskar inte" säsong 4? Det är fråga vi ställer oss nu när det är dags att runda av seriens tredje år i rutan. Filmtopp lyfter fingret i luften för att känna efter åt vilket håll det blåser för realityseriens framtid.

"Älskar, älskar inte" är ett programkoncept som svenska folket har tagit emot med öppna armar. År 2021 vann det Kristallen i kategorin för Årets realityprogram och under hösten har seriens tredje säsong rullat på Kanal 5 och Discovery+.

Älskar, älskar inte får vi följa par som är redo att sätta både det ena och det andra på spel för att kunna bygga en framtid tillsammans. Men det finns ett överhängande problem som de alla måste övervinna för att kunna ha en chans – distansen mellan dem. De medverkande i programmet består av svenskar som har hittat kärleken i personer som bor på andra platser på jorden än Sverige, och under avsnittens gång får vi följa parens olika öden.

I den tredje säsongen av serien har vi bland annat fått följa studenten Sabine och hennes kärlek Mike från Kenya och konstnärssjälen Cathrine och tvåbarnspappan Evangello från Grekland samt fem andra par med drömmar om ett liv tillsammans.

Efter tre framgångsrika säsonger av Älskar, älskar inte är vi givetvis nyfikna på om det även kommer att dyka upp en fjärde säsong.

När kommer Älskar, älskar inte säsong 4?

I skrivande stund har Discovery inte annonserat eller bekräftat att en säsong 4 av Älskar, älskar inte är på gång. Med det sagt tyder det mesta på att ytterligare avsnitt kommer att dyka upp i framtiden. Realityserien har som sagt gjort stor succé med sin Kristallenvinst och sin stora följarskara, och prestige i kombination med dugliga tittarsiffror brukar vara mer än tillräckligt för att få förnyat förtroende för en lång tid framöver.

Något annat som talar för en fortsättning är att det i viss utsträckning alltid kommer att finnas den här typen av människoöden att följa. Över de tre säsongerna har par dessutom visat sig vara villiga att vara med i fler än en säsong. Det kommer med andra ord inte finnas någon brist på material att visa upp för tittarna om viljan skulle finnas där.

Exakt när en eventuell säsong 4 av Älskar, älskar inte kan tänkas ha premiär är inte helt lätt att sia om. De två första säsongerna hade januaripremiär (2021 och 2022), medan den tredje säsongen istället kom ut i september, bara några månader efter att den föregående säsongen hade avslutats. Riktigt så tätt kommer det inte nödvändigtvis bli mellan säsong 3 och säsong 4, men det borde inte vara orimligt att en ny säsong skulle kunna komma ut någon gång under våren.

Den tredje säsongens septemberpremiär tyder på att Discovery+ har dragit upp på produktionstempot och upprätthåller streamingtjänsten det lär vi få nya avsnitt relativt snart. Återgår de däremot till tempot de hade mellan de två första säsongerna är en höstpremiär för säsong 4 mer trolig.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL