Detta vet vi om iPhone 13 – pris, datum, senaste nytt

Detta vet vi om iPhone 13 – pris, datum, senaste nytt

Filmtopp
Uppdaterad 16 september 2021 kl. 18:09 | Publicerad 19 juli 2021 kl. 13:07

Allt vi vet om kommande iPhone 13 – rykten och nyheter.

Dagens smartphones hinner knappt lanseras innan det börjar spekuleras i vad kommande modeller kommer att erbjuda. Allra mest uppmärksamhet är det Apples populära iPhone-telefoner som får. I den här artikeln delar vi med oss om vad vi vet om varumärkets nästa telefon, iPhone 13.

I höstas släpptes iPhone 12, så nu är det naturligtvis mot iPhone 13 som vi ska rikta vårt fokus. 

Än så länge är det inte mycket som är känt angående iPhone 13. Apple brukar vara rejält hemlighetsfulla angående sina kommande lanseringar, så det finns inte mycket officiell information att hämta. 

Däremot finns det en hel del rykten och läckt information som gör att vi ändå kan få någon form av aning om hur kommande iPhone-generation kommer att se ut och vad den döljer innanför sitt skal.

En rapport från Bloomberg är ett exempel där flertalet detaljer kring den kommande generationen har avslöjats. 

Då kommer iPhone 13.

Vanligtvis annonserar Apple sina nya smartphones under sensommaren, i september närmare bestämt. Förra årets oktoberlansering av iPhone 12 förmodas ha varit ett undantag och iPhone 13 förväntas presenteras för världen i september. När exakt i september återstår att se!

UPPDATERING: Nu vet vi när iPhone 13 släpps!

Senaste generationen iPhones innehöll fyra olika modeller och alla av dessa väntas bli uppgraderade. De fyra smartphones vi har att se fram emot är med andra ord iPhone 13, iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro och iPhone 13 Pro Max.

Skärmen på iPhone 13.

Skärmen på iPhone 13 är en av aspekterna som kommer att förbättras, enligt Bloombergs rapport. Minst en av modellerna (sannolikt samtliga av dem) ska utrustas med en LTPO-skärm. LTPO står för “low-temperature pokycrystalline oxide” och innebär i praktiken att skärmen kan variera hur snabbt den uppdateras, beroende på vad som visas på den. 

De flesta av Apples konkurrenter har redan LTPO-skärmar, så det är en efterlängtad uppgradering som kommer till iPhones. Tekniken möjliggör bland annat en så kallad always-on display-funktion. 

Det finns ingen känd information om storlekarna på kommande iPhones, men de förväntas ha samma mått som föregående generation.

Kamerorna på iPhone 13.

En av förändringarna som förväntas ske med kamerorna på iPhone 13 är att kameran på framsidan kommer att bli mindre. Även utskärningen för kameran på framsidan ska komma att förminskas.

För de bakre kamerorna ska ett större fokus ha lagts på att förbättra videoinspelningsfunktioner. 

UPPDATERING: Nu är det klart att iPhone 13 kommer att innehålla "cinematic mode" som får ens klipp att se ut som läckra filmer. Det är gjort för att ta in 50 procent mer ljus, vilket innebär att det kommer att gå att filma i betydligt mörkare miljöer. Perfekt för alla som drömmer om att göra en egen långfilm!

Pris, m.m. – så mycket kostar iPhone 13.

Iphone 13

Eftersom Apple själva inte har delat med sig av mycket information angående deras nästa generation av telefoner, så är det exakta priset för iPhone 13 ännu inte annonserat. 

Med det sagt kan vi anta att iPhone 13 kommer att kosta ungefär detsamma som iPhone 12 gjorde vid sin lansering. Priset på Apples telefoner har ökat stadigt sedan den första modellen kom ut, men de stora hoppen i pris tenderar att komma i samband med mer revolutionerande nymodigheter. Några sådana förväntas inte finnas i kommande generation, även om den enligt rapporten ska vara en klar uppgradering från sin föregångare. 

Enligt techradar ryktas priset för de kommande iPhone 13-modellerna vara i paritet med priserna för iPhone 12. Vid sin lansering kostade den billigaste modellen, iPhone 12 mini, 8 695 kronor och den dyraste modellen, iPhone 12 Pro Max, kostade 13 795 kronor vid samma tidpunkt.

En annan detalj som kan vara värt att nämna är att Apple ska ha experimenterat med en fingeravtrycksläsare direkt på skärmen, men att denna inte ser ut att kunna bli aktuell redan för iPhone 13.

Även batterierna i de olika modellerna förmodas få en uppgradering, även om det inte finns några konkreta bevis på detta ännu. 

Apple TV+. 

Apple har varit en deltagande aktör i streamingkriget online under några års tid nu, och även om deras tjänst, Apple TV+, inte har ett lika stort utbud som marknadens stora giganter, så är den numera hemmahörande till flertalet högkvalitativa serier. 

En av fördelarna med att välja iPhone är den lätta tillgängligheten till just innehåll på Apple TV+. Apple har länge varit generösa med att ge sina kunder gratis tillgänglighet till tjänsten under lång tid. Tidigare har du kunnat få tillgång till streamingtjänsten i ett helt år vid köp av en enhet från Apple, men sedan juli 2021 är gratisperioden på tre månader. 

Du kan även ladda ner avsnitt från Apple TV+ till din iPhone. 

LÄS MER:

Vem vet, med nya "cinematic mode" kanske vi till och med kommer att få se filmer på AppleTV+ i framtiden som är inspelade med iPhones? Det kan låta lite långsökt med tanke på vilka kameror som vanligtvis används, men faktum är att det redan finns ett par välkända filmer som har filmats med just iPhones.

Sammanfattning – iPhone 13:

•  Kommande iPhone 13 förväntas presenteras i september 2021.

•  Modellerna förväntas kosta omkring 8 500–14 000 kronor.

•  iPhone 13-generationen förväntas presenteras i fyra modeller: iPhone 13, iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max.

•  De fyra modellerna förväntas vara mellan 5,4–6,7 tum stora.

•  Åtminstone en av modellerna förväntas ha LTPO-skärm och always-on display.

•  Frontkameran förväntas bli mindre och funktionerna för videoinspelning förväntas bli bättre.

•  Med iPhone har du enkel tillgång till Apple TV+.

Apple förväntar sig ett stort intresse för iPhone 13.

Enligt Bloomberg har Apple bett sina leverantörer om hela 90 miljoner enheter av kommande iPhone 13-modeller – det motsvarar en ökning på 20 procent (15 miljoner enheter) i jämförelse med samma siffra för iPhone 12-modellerna. Det tyder på att Apple förväntar sig en ökad efterfrågan. 

Ny information om nästa generations Apple-telefoner kommer sannolikt att läcka ut ju närmare lanseringen vi kommer. Exakt vad vi har att vänta när det kommer till iPhone 13 lär vi dock få reda på först i september.

NÄSTA ARTIKEL