Det här är världens bästa thriller – enligt Camilla Läckberg

Det här är världens bästa thriller – enligt Camilla Läckberg

Filmtopp
Uppdaterad 04 juli 2023 kl. 13:07 | Publicerad 02 juli 2023 kl. 20:07

Deckardrottningen pekar ut det största mästerverket

Camilla Läckberg har skrivit fått många av sina spännande romaner förvandlade till film, men vilken är tidernas bästa thriller enligt Deckardrottningen själv? Det svarar hon på i en intervju med Filmtopp.

Med fler än trettio miljoner sålda bokexemplar i över sextio olika länder råder det inga tvivel om att Camilla Läckberg är drottningen av nordiska kriminalromaner. Flera av hennes verk har även översatts till film, bland annat Isprinsessan, En bur av guld och Stenhuggaren. På senare tid har hon även engagerat sig mer på film-och seriefronten med produktionsbolaget Bad Flamingo som hon driver tillsammans med Alexander och Baker Karim

Ja, Camilla Läckberg älskar film och thrillers. I en intervju med Filmtopp ställdes Deckardrottningen den skarpa frågan om vilken som är världens bästa thriller. Den och vilka övriga favoritfilmer hon har när det vankas mys bortom all spänning och brott. 

"Världens bästa thriller" enligt Camilla Läckberg
Foto: Axel Diedrichs / Filmtopp Media.

"Världens bästa thriller" enligt Camilla Läckberg

När Camilla listar de thrillers som står hennes närmast pekar hon ut en vinnare och ytterligare två som kommer nära:

– Den absolut bästa thrillern som gjorts i mina ögon är De misstänkta. En annan stor favorit är Gone Baby Gone. Sen på senare år så tycker jag faktiskt att Gone Girl är bland de bästa, säger Camilla till Filmtopp.

Vidare berättar Camilla om hennes kärlek för gråtfilmer: 

– Jag kollade nyligen Beaches för ungefär femtonde gången. Så fort jag hittar färskt kött, det vill säga någon som inte sett den, så tvingar jag dem att se Beaches tillsammans med mig. Den älskar jag, jag gråter lika mycket varje gång. Likadant är det med Stekta gröna tomater, och sen är jag också besatt av The Greatest Showman. Den kan jag se hur många gånger som helst.

"Världens bästa thriller" enligt Camilla Läckberg
"Beaches" (1988). Foto: Buena Vista Pictures Distribution.

Avslutningsvis ger Camilla ett särskilt omnämnande till den känsloladdade film som är ett måste att se under julen: 

– En film som min man och jag har som tradition att vi ser tillsammans varje jul är It's a Wonderful Life. Sist såg vi den på stranden på Maldiverna med en bioduk. Det var den första svartvita film han såg och han tänkte först "Jesus, den är tre timmar lång", men när vi såg den så andades han knappt. 

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL