Zlatan Ibrahimovic

Det här är världens bästa film – enligt Zlatan Ibrahimovic

Axel Diedrichs
Uppdaterad kl. 11:14 | Publicerad 05 juni 2023 kl. 08:05

"Ser den två, tre gånger per år"

Råkar du undra vilken som är världens bästa film enligt Zlatan Ibrahimovic? Det behöver du inte längre grubbla över. Filmtopp har sökt nätet efter svaret – och hittat det!

Den svenske fotbollsstjärnan som nu lägger fotbollskarriären på hyllan får äntligen chansen att rikta om sin laserblick och ta över Hollywood. Nyligen fick vi mycket riktigt se honom spela mot självaste Jane Fonda i en reklamfilm för H&M och göra sin första spelfilm – Asterix & Obelix: I drakens rike – där han spelar en fruktad krigare vid namn Antivirus. Det är känt att Zlatan Ibrahimovic älskar film, och han har länge hintat om att han skulle vilja skådespela mer och mer på riktigt. Så, vad har vi på svenskens känsla för film? Vilken är världens bästa film enligt Zlatan Ibrahimovic själv? Han har faktiskt svarat på frågan. Och nu när han kan ta chansen att bli skådespelare på riktigt känns svaret mer relevant än någonsin.

Det här är världens bästa film – enligt Zlatan Ibrahimovic
Zlatan spelar krigaren Antivirus i nya Asterix & Obelix-filmen. Foto: Noble Entertainment.

Ikoniska 80-talsrullen är världens bästa film enligt Zlatan Ibrahimovic

Den 41-årige superstjärnan är van vid kameror och att hela världens blick följer alla hans steg. Med hans stora självbild i tillägg kommer det kanske inte som någon större överraskning att han nu känner på gräset som skådespelare. Så vad har "Gud" själv för relation till film? Kollar han mycket på film? Har han en favorit, och är den isåfall någon som initierade filmfantaster anser hålla måttet?

I en intervju med Sportsmail som Zlatan gjorde redan 2013 berättade han om sitt intresse för film, vem som är favoritskådisen och vilken rulle han inte kan få nog av att kolla på:

– Jag älskar film. Folk tror att jag alltid gör galna saker men sanningen är att spendera mest tid med att kolla på film eller spela TV-spel. Jag brukade älska att gå på bio men det är inte alltid längre möjligt. Jag kollar på allting som Al Pacino är med i, särskilt Scarface. Jag ser den två, tre gånger om året.

Utöver denna intervju har Zlatan vid flera gånger lyft fram Scarface, i den grad att hans kärlek för den blivit känd bland hans dedikerade supportrar. Senast i januari lade han upp en träningsvideo på Instagram där han släpade tunga vikter längs stranden till låten Push It To The Limit som är med i filmen. En känd sekvens när Tony Montana växer på drogmarknaden.  

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL