Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
5 saker du inte visste om Quentin Tarantino

"Den sista stora filmstjärnan" enligt Quentin Tarantino

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
24 juli 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
24 juli 2022

Öser beröm över den älskade skådespelaren

Att Quentin Tarantino älskar film är känt sedan länge. I en ny intervju berättar regissören vem han anser är "den sista stora filmstjärnan" och varför.

Få filmskapare har blivit lika älskade som Quentin Tarantino. Med sina visuellt slående filmer, egensinniga dialog och många gånga kreativa manus har han imponerat gång på gång sedan sin första "riktiga" film, Reservoir Dogs (1992). Vad som också kännetecknar hans filmer är skickliga skådespelarinsatser. Gärna lyfter han fram de inte helt uppenbara filmstjärnorna med – eller sätter stjärnor i rätt oväntade roller.

Genom åren har Tarantino arbetat med skådespelare som Tim Roth, Michael MadsenHarvey Keitel, Uma Thurman, John Travolta, Samuel L. Jackson, David Carradine, Robert De Niro, Pam Grier, Leonardo DiCaprio och Brad Pitt.

Tarantino
Tarantino skådespelar ibland i sina filmer, här i "Pulp Fiction". Foto: Miramax Films.

Ville själv bli skådespelare

Vad inte alla vet är att Tarantino själv var inne på att bli skådespelare, vilket har lett till att vi har sett honom i lite småroller här och var. Men ska vi vara ärliga så är det knappast framför kameran som han imponerar.

En av de stjärnor som han har jobbat med vid ett par tillfällen är Brad Pitt, som han i en intervju med GQ beskriver med milt sagt generösa ord:

– Han är en av de sista stora filmstjärnorna. Han är en filmstjärna av äldre stil. Han är bara en annan typ av man. Och ärligt talat, jag tror inte att du kan beskriva exakt vad det är för det vore som att beskriva stjärnljus, säger regissören.

Brad Pitt
Brad Pitt i "Once Upon a Time in Hollywood". Foto: Sony Pictures.

Instinktiv förmåga att förstå en scen

Den första filmen som Tarantino och Brad Pitt samarbetade med var Inglorious Basterds (2008), som många håller som en av regissörens allra bästa. De samarbetade även i regissörens senaste film Once Upon a Time in Hollywood och sett till vad Tarantino har att säga, skulle det inte vara direkt förvånande om Brad Pitt även får vara med i hans beryktade sista film.

– Han är riktigt snygg. Han är också väldigt maskulin och samtidigt hipp. Han fattar skämtet. Men det enda som bara regissörer som jobbar med Brad och skådespelarna som spelar mot honom verklig vet, är att han är så otroligt talangfull och har en förmåga att verkligen förstå scenen. Han kanske inte kan artikulera det, men han är en instinktiv förståelse för den.

Nu håller vi tummarna för att vi få se fler samarbeten mellan Quentin Tarantino och Brad Pitt.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL