5 saker du inte visste om Quentin Tarantino

Den enda filmen Quentin Tarantino inte vågar kolla på

Filmtopp
31 oktober 2022 kl. 02:00

Och det är inte ens en skräckfilm

Många är vi som räds skräckfilmer. När Quentin Tarantino berättar om vilken film han inte vågar kolla på rör det sig istället om en klassisk äventyrsfilm.

Den världsberömde regissören Quentin Tarantino älskar inte bara att göra film, han kan inte sluta prata om det. Genom åren har vi därför fått en hel del kul trivia att dela med oss av, nu kan vi även meddela vilken film han menar att han är för rädd för att se. Det överraskande är att det till skillnad från vad en kanske hade tänkt sig inte rör sig om någon rysare.

"The Return of the Musketeers" (1989). Foto: Entertainment Film.

Tarantino: "En av de enda filmerna på planeten jag är rädd för att se"

När Tarantino gästade podcasten Unspooled uttryckte han sin kärlek för Richard Lesters kultförklarade äventyrsfilm The Three Musketeers från 1973, och uppföljaren The Four Musketeers. Han menar att de är två av hans största favoritfilmer, men att han mest betraktar dem som en enda – åtminstone rekommenderar han att du ser dem direkt efter varandra. Hur som helst delade han då med sig om att den tredje filmen, The Return of the Musketeers (1989), är någon han kraftigt räds att se. 

– Jag har alltid varit rädd för att se den filmen, säger Tarantino i podcasten. 

Han vidareutvecklar: 

– Den är faktiskt en av de enda filmerna på planeten som jag är rädd för att se. Jag älskar de första två filmerna så mycket att den känns som en enda stor kompromiss för att samla gänget igen, så jag bara räds av tanken på den.

Det kan verka som att Tarantino överdriver, men till hans försvar fick The Return of the Musketeers ett svalt mottagande när den kom, av både publik och kritiker. Den blev också sista spelfilmen som Richard Lester kom att göra i sin karriär.

Påverkar filmen regissörens val kring att göra "Kill Bill: Vol. 3"?

Det har länge spekulerats i vad Quentin Tarantino kommer att ta sig an som nästa filmprojekt. Ett rykte som kommit och gått är att han planerar att göra en tredje Kill Bill-film. Men kanske är han rädd att den ska gå samma öde som Richard Lesters äventyrsserie gjorde med The Return of the Musketeers som kom ut hela femton år efter sin föregångare. Även om det säkerligen är svårt att få till det lika bra efter så många år känner vi oss trygga med att Tarantino åtminstone inte skulle stå för en total flopp ifall han väljer att fullborda verket som en trilogi.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL