Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Daniel Radcliffe pekar ut sin favoritfilm – Det är inte Harry Potter

Daniel Radcliffe pekar ut sin favoritfilm – Sviker Harry Potter

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
24 oktober 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
24 oktober 2022

Berättar om det otippade valet

Många är det som har Daniel Radcliffes Harry Potter-filmer som sina absolut favoriter, men nu berättar stjärnan vilken film som är hans egen favorit.

Med den älskade Harry Potter-filmserien har Daniel Radcliffe blivit ett namn som nästan alla har en relation till. Under årens gång har han också visat upp sin vidd som skådespelare och har utöver att ha gestaltat "pojken som överlevde" synts i filmer som The Woman in Black (2012), Horns (2013), Swiss Army Man (2016), Jungle (2017), Guns Akimbo (2019) och The Lost City (2022).

Många är vi också som har Harry Potter-filmerna som våra favoriter och ser dem årligen, men den som är nyfiken på vilken som Radcliffes egen favoritfilm behöver inte fundera längre.

A Matter of LIfe and Death
Fantasi och romantik i Daniel Radcliffes favoritfilm. Foto: Eagle-Lion Films

Daniel Radcliffes favoritfilm

I en intervju med Wired från 2021 avslöjar nämligen stjärnan vilken som är hans favoritfilm och sviker Harry Potter. Tack och lov kan vi sedan tidigare bekräfta att hans HP-favorit är Harry Potter och Fenixorden.

– Det finns en film som heter Störst är kärleken. Jag tror att den gjordes av Michael Powell och Emeric Pressbergur typ 1952*. Och det är en "magisk realism"-historia om en stridspilot som blir nedskjuten över kanalen, men så lyckas inte skyddsänglarna rädda honom i krigets kaos. Så han måste typ, resa till himlen och förklara varför han borde få fortsätta leva. Den är så uppfinningsrik och rolig.

*Aj, aj, aj, Daniel… Filmen släpptes faktiskt redan 1946.

Get Over It
Kirsten Dunst och Mila Kunis i "Get Over It". Foto: Miramax Films.

Filmen Daniel Radcliffe sett flest gånger

Han passar också på att berätta vilken film han har sett flest gånger:

– När det kommer till filmen jag sett om flest gånger är det tonårsfilmen Get Over It med Ben Foster i huvudrollen. Den var en av filmerna som jag och min flickvän bondade över. Den har en otrolig rollista. Ben Foster, Kirsten Dunst, Mila Kunis, Colin Hanks... så många bra skådespelare är med i den. Martin Short är också otrolig. En fantastisk film.

Här är en lista på andra filmer som Radcliffe vid andra tillfällen nämnt som sina favoriter: 

  • 12 Angry Men (1957)
  •  Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb (1964)
  • Little Miss Sunshine (2006)
  • Jason and the Argonauts (1963)

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL