De mest googlade husen från berömda TV-serier

De mest googlade husen från berömda TV-serier

Filmtopp
07 november 2022 kl. 19:11

Berömda seriehus som nästan känns som hemma

Uppskattar du också lite nostalgisk trivia? Här listar vi de hus från berömda tv-serier som flest där ute googlar varje månad.

Tonys kåk i "The Sopranos"

De mest googlade husen från berömda TV-serier
Foto: HBO Max.

Antal sökningar på Google varje månad: 7 000

Gangstersagan om Tony Soprano anses vara en av de mest legendariska serierna någonsin, och minnet av den tycks alltid leva kvar. Så pass mycket att tusentals människor fortfarande drömmer om att få besöka en av dess mest centrala platser, Sopranos-familjens hus. 

Har du vägarna förbi New Jersey får du dessvärre inte besöka fastigheten (om du inte råkar fått godkännande av ägarna, det vill säga). Den påkostade kåken på 14 Aspen Drive, North Caldwell är nämligen bebodd – och det av samma ägare sedan nästan 30 år tillbaka. Huset lades däremot ut på marknaden så nyligen som 2019, men verkade aldrig ha hittat någon köpare. Det är heller inte längre listat.

Villan i "Förhäxad"

Huset i Charmed
Foto: The WB.

Antal sökningar på Google varje månad: 7 400 

Serien Förhäxad var en storsuccé under sina åtta år och åtta säsonger i rutan, främst i USA men också i Sverige till stor del. Den populära serien handlar om tre systrar tillika häxor som tar upp kampen mot de onda.

I Förhäxad ligger systrarna Halliwells villa i San Francisco, Kalifornien, på 1329 Prescott Street. Det är dock inte husets faktiskt plats. Huset är visserligen beläget i Kalifornien, men inte i San Francisco, utan i Los Angeles på 1329 Carroll Ave. Där byggdes villan redan 1887, som ett av de första husen på platsen. Enligt New York Post har det endast haft ett fåtal ägare sedan dess och är listat som en skyddad och historisk plats under National Register of Historic Places och Las Angeles Conservancy.

För fans till serien är villan bekant som "Halliwell Manor", men egentligen heter det "the Innes House".

Familjen Whites hem i "Breaking Bad"

De mest googlade husen från berömda TV-serier
Foto: AMC.

Antal sökningar på Google varje månad: 14 300

Med tanke på att Breaking Bad är en av tidernas mest hyllade serier, är det inte helt förvånande att familjen Whites hus i serien också är ett av de mest googlade. En fascinerande aspekt med dess närvaro på listan är att det inte är i samma fokus som alla av de andra husen.

En anledning till att det trots allt söks så mycket på huset (förutom seriens popularitet) är sannolikt att Bryan Cranstons Walter White uppger att han bort på "308 Negra Arroyo Lane, Albuquerque, New Mexico", mer eller mindre så fort vi får se honom i serie. Husets egentliga adress är dock 3828 Piermont Drive NE i Albuquerque, New Mexico.

Fastigheten ägs av ett par som har haft det i sin ägo i 40 år och som hyrde ut det under hela inspelningsperioden av Breaking Bad.

Radhuset i "Huset fullt"

Huset i Full House serien är populärt på Google
Foto: Warner Bros. Television Distribution.

Antal sökningar på Google varje månad: 43 100

Att Huset fullt-huset är ett av det mest googlade tv-seriehusen som finns hade man nästan kunnat räkna ut bara på namnet. Faktum är att det är det hus som flest har sökt efter, med tanke på att vinnaren på listan kommer med en liten twist.

Fullt hus tog slut för snart tre decennier sen, men det är nog många som fortfarande känner sig som hemma när de tänker på serien och huset, som nästan blir som en karaktär i sig självt. Serien spelades in i en studio på Warner Bros. i Los Angeles, men exteriören av familjen Tanners hem finns att hitta i San Francisco, på 1709 Broderick St. I serien är familjens adress däremot 1882 Girard St. i San Francisco.

Lägenheten i "Vänner"

De mest googlade husen från berömda TV-serier
Foto: NBC.

Antal sökningar på Google varje månad: 43 300

Det mest googlade tv-seriehuset är faktiskt inte ens ett hus, utan lägenheten i Vänner. Serien är enligt många mått den mest framgångsrika serien någonsin och lägenheten spelar en central roll i serien.

Insidan av Monicas lägenhet i serien spelades in i en studio, men exteriören som användes för den finns att hitta i Greenwich Village i New York, på 90 Bedford St. Platsen har blivit en populär turistattraktion tack vare serien popularitet, vilket inte har uppskattats av riktigt alla. Ägaren av en restaurang på bottenplanet, där fiktiva Central Perk-caféet från serien i teorin ligger beläget, beklagade sig under 2019 över alla turister.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL