Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
De här filmerna tycker Keanu Reeves att alla ska se

De här 18 filmerna tycker Keanu Reeves att du ska se!

Jonathan Smeds | Nyhet
14 mars 2022
Jonathan Smeds | Nyhet
14 mars 2022

"Keanus filmsmak tycks vara bred"

Keanu Reeves har varit mer relevant än på flera år den senaste tiden. Nu har stjärnan även delat med sig av sina bästa filmtips.

När The Matrix Resurrections hade premiär, och fick ett ganska ljumt mottagande från bland annat oss på Filmtopp, innebar det inte bara att Keanue Reeves återvände som Neo. Till exempel kom ju även Carrie-Ann Moss tillbaka, och spelade ännu en gång Trinity. Efter 20 år tillsammans i Matrix-filmerna, är det kanske ingen större skräll att de två filmstjärnorna i dag är mycket goda vänner.

Det var genom denna vänskap som Keanus Reeves lista över filmer man måste se kom till. Moss frågade honom en kväll efter filmtips, och fick då tillbaka en lång lista. Denna uppdaterades sedan till att i slutändan innehålla 18 filmer. Listan har nu Keanu valt att dela med sig till Esquire.

Man kan lugnt säga att det är en salig blandning av filmer som Reeves tycker att alla borde se. Två av Stanley Kubricks mest klassiska filmer, A Clockwork Orange och Dr Strangelove, finns med. Vi hittar även komikerfilmer som The Big Lebowski och Monty Python and the Holy Grail. Keanus filmsmak verkar vara lite som hans karriär, blandat med genrer. Endast två filmer från 2000-talet finns med i form av The Bad Batch och The Neon Demon. De är båda två från 2016 och är dessutom de enda filmerna som han själv är med i. Kanske är det avsaknaden av honom som gör att han inte gillar nyare filmer?

Förutom den nya Matrix-filmen, är Keanue Reeves just nu aktuell som Batman i DC League of Super-Pets. Den skulle haft premiär i vår, men blev en av filmerna som Warner Bros valde att skjuta upp premiärdatumet till. Dessutom kommer John Wick: Chapter 4, med Reeves återigen i huvudrollen, någon gång nästa år.

Följande filmer måste alla se enligt Keanu Reeves:

Amadeus (1984)

The Bad Batch (2016)

The Big Lebowski (1998)

Blazing Saddles (1974)

A Clockwork Orange (1971)

Dr. Strangelove (1964)

The Evil Dead (1981)

La Femme Nikita (1990)

The Neon Demon (2016)

Mad Max 2: The Road Warrior (1982)

Monty Python and the Holy Grail (1975)

The Outlaw Josey Wales (1976)

Leon: The Professional (1994)

Raising Arizona (1987)

Rollerball (1975)

Rosencrantz & Guildenstern Are Dead (1990)

Seven Samurai (1954)

Young Frankenstein (1974)

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL