David Hellenius och Malin Åkerman i ny actionkomedi

David Hellenius och Malin Åkerman i ny actionkomedi

16 maj 2022 kl. 10:05

Familjevänlig bilaction från Edward af Sillén

SF Studios meddelade idag att deras nya film kommer heta "Ett sista race." Rollistan är stjärnspäckad med Malin Åkerman och David Hellenius i täten.

Idag meddelade SF Studios att deras nya film Ett sista race kommer vara en fartfylld actionkomedi regisserad av Edward af Sillén (En del av mitt hjärta). Den familjevänliga komedin är skriven av Sillén tillsammans med Lars Vasa Johansson (Silvermannen) och David Hellenius. Filmen är inspirerad av den framgångsrika filmserien Börning (2014, 2016, 2020), en norsk trilogi i bilaction. 

Streetracing och komplicerade familjerelationer

Förutom att ha skrivit manuset så kommer Hellenius spela huvudrollen som Dennis, en streetracing-legend som levt sitt liv på fel sida om lagen. Efter ett försummat äktenskap och en frånvaro under större delen av dottern Hannas (Elsa Örhn) liv bestämmer sig Dennis för att börja leva ett ansvarsfullt och stilla liv. 

Dock så tar det inte lång tid innan Dennis måste återvända till streetracing-världen. Han får reda på att sin 16-åriga dotter ska delta i ett race med sin nya pojkvän Charlie (Malte Gårdinger). För att stoppa Hanna beger sig Dennis med sin ex-fru Tove (Malin Åkerman) ut på ett sista fartfyllt race med fart, fläkt och höga varvtal genom Sverige...

Silléns drömteam

”Jag drivs alltid av en enorm lust att göra saker som de svenska biljettköparna inte fått se förut – och har länge gått med en hemlig dröm att göra en storslagen svensk bilactionkomedi," berättare Sillén, som är en av Sveriges mest anlitade regissörer. "Så jag har samlat vad jag upplever är en riktig drömcast, och ett magiskt team runt mig. Det är bara att tuta och köra!”

Förutom Åkerman, Öhrn, Gårdinger och Hellenius så kommer vi få se Jonas Karlsson (Cockpit), Johan Glans (Halvvägs till himlen), Johan Ulveson (Älska mig), Peter Dalle (Himlen är oskyldigt blå), Sara Soulie (Tove), Ola Forssmed (Rederiet) och Sissela Kyle (Parlamentet). 

Inspelning och premiär

Inspelningen av filmen påbörjas denna veckan i Västra Götaland för att sedan fortsätta i Norrbotten. Bilactionscenerna kommer spelas in i Sverige med ett internationellt stunt- och VFX-team. Det sista racet är ett produceras av SF Studios och samproduceras med C More/TV4, Film i Väst och Filmpool Nord. Projektet stöttas även av Svenska Filminstitutet. 

Filmen beräknas ha biopremiär i Sverige på juldagen 2023 följt av en lansering på C More/TV4 och internationellt. 

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL