Nu på bio

Det senaste på biofronten!

David Arquette återvänder i Scream 5

David Arquette återvänder i Scream 5

Kristian Andersson | Nyhet
19 maj 2020
Kristian Andersson | Nyhet
19 maj 2020

Sheriffen kommer tillbaka.

Just nu preppar teamet på Spyglass Media Group inför inspelningen av "Scream 5". Man hoppas förstås på att få med sig filmseriens alla fanbärare, så nu står det lyckligtvis klart att David Arquette återvänder som sheriffen Dewey.

Dewey i "Scream".
Vi kommer att få se David Arquette i "Scream 5". Foto: Dimension Films.

Tidigare i vår kunde vi meddela att Scream 5 är på väg, och att den görs av regiduon Matthew Bettinelli-Olpin och Tyler Gillett. Ännu är det inte klart om samtliga nyckelskådisarna från de fyra första filmerna kommer att återvända till sina roller. Variety kan nu rapportera att David Arquette är ombord. 

– Jag är exalterad över att återigen få spela karaktären Dewey och jobba med tillsammans med Scream-gänget, äldre som nya medlemmar. Jag är även lycklig över att få jobba vidare på Wes Cravens verk, säger Arquette i ett pressmeddelande. 

Det här är förstås fantastiska nyheter för fansen. Nu återstår det att se ifall Neve Campbell, som spelar huvudrollen Sidney Prescott, och Courteney Cox (reportern Gale Weathers) blir klara för att medverka de också. Campbell har tidigare uttalat sig och sagt att ingenting är klart, även om hon hoppas på att få till det. 

Den fjärde Scream-filmen var den legendariske skräckregissören Wes Cravens sista verk. Han regisserade samtliga fyra filmer. Duon Bettinelli-Olpin och Gillett har tidigare gjort den omtyckta skräckkomedin Ready or Not

Inspelningen av "Scream 5" förväntas kunna dra igång senare i år.