EXTRA: Johnny Depps rättegång mot Amber Heard igång

Amber Heard ljög under ed – inte fullföljt sina donationer

Filmtopp
Uppdaterad 07 september 2022 kl. 20:09 | Publicerad 17 maj 2022 kl. 13:05

"Jag har för avsikt att hålla alla mina löften"

Efter skilsmässan från Johnny Depp fick Amber Heard sju miljoner dollar, pengar som hon svurit under ed att hon donerat till välgörenhet. Under måndagen erkände hon att pengarna ännu inte betalats in.

Johnny Depps rättegång mot Amber Heard har nu pågått i veckor och i natt fortsatte den sistnämnda av dem att bli förhörd. Det framkom då att Amber Heard ljög under ed om att ha donerat sju miljoner dollar, och att hon inte fullföljt de donationer som hon påstått sig ha gjort kort efter parets skilsmässa. 

2016 skiljde sig Amber Heard från Johnny Depp och fick då en skilsmässouppgörelse på sju miljoner dollar. Dessa pengar har hon sedan dess lovat att hon inte velat ha och därför donerat bort dem till välgörenhetsorganisationen ACLU (American Civil Liberties Union) och Children's Hospital Los Angeles. Bland annat har hon i en intervju med RTL Late Night 2018 sagt att hela beloppet är donera samt under ed i Depps förtalsmål 2020 i Storbritannien.

Mer läsning:

Enligt ACLU själva har Heard endast betalat 1.3 miljoner dollar av de 3.5 miljoner hon hävdar att hon betalat dem. Den summa som donerats ska ha kommit in i fyra olika stötar där en halv miljon dollar av dem uppges ha kommit från techmiljardären Elon Musk som hon dejtade efter tiden med Depp.

Hade pengarna i tretton månader innan stämningen

När Amber Heard under måndagen blev förhörd om pengarna landade hon i att medge att hela beloppet ännu inte skickats in, vilket går emot hennes dokumenterade löften. Heard tryckte då upprepande på att pengarna är bortlovade till ACLU, men att hon inte kunnat betala alltihop på grund av att hon är stämd på pengar av Johnny Depp. 

– Jag har för avsikt att hålla alla mina löften. Jag skulle älska att han slutade stämma mig så att jag kan, sade Amber Heard under gårdagens rättegång.

Som svar presseade Pirates of the Caribbean-stjärnans försvarsteam henne på att hon har hållit på pengarna i tretton månader innan Depp överhuvudtaget stämt henne.

Amber Heard förnekar hårt att hon velat behålla skilsmässopengar för sig själv. Men om domstolen bedömer det som att Amber Heard ljugit under ed kan det få bärande vikt mot henne i rättegången.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL