Därför önskar Quentin Tarantino att han hade sett Avatar tidigare

Därför önskar Quentin Tarantino att han hade sett Avatar tidigare

Filmtopp
Uppdaterad 24 september 2022 kl. 04:09 | Publicerad 23 september 2022 kl. 20:09

Hade förändrat hur han gjorde Kill Bill

När Quentin Tarantino såg "Avatar" för första gången önskade han att det hade skett tidigare. Det hade nämligen kunnat få honom att göra "Kill Bill" annorlunda.

Avatar är en av tidernas mest inkomstbringande filmer genom tiderna, och nu går den upp på bio på nytt inför uppföljaren The Way of Water som har premiär i december. Universumet som filmskaparen och visionären James Cameron byggt upp de senaste femton åren har en stark fanbase, och en beundrare är Quentin Tarantino. Åtminstone vad gäller filmen som upplevelse. Han menar att den uppnår vad han egentligen hade velat göra med Kill Bill (2003). 

Därför önskar Quentin Tarantino att han hade sett Avatar tidigare

Därför önskar Quentin Tarantino att han hade sett Avatar tidigare
Foto: 20th Century Fox.

Enligt flera amerikanska medier var det på en kongress som Tarantino blev frågad om de teknologiska utmaningarna av att göra film som Avatar. Tarantino som är känd för att inte använda sig av CGI, skämtade inledningsvis på om användandet av 3D-animationer. Men han erkände sen att den filmiska upplevelsen av filmen var något som han ofta föreställde sig som filmskapare att själv kunna förmedla genom bioduken.

Vidare berättade han att Avatar hade kunnat förändra hur han gjorde Kill Bill, den berömda hämndrullen som kom ut 2003: 

– Jag kan säga att det hade varit en gamechanger om jag hade sett Avatar innan jag hade gjort Kill Bill. Inte för att jag skulle använda blue screens eller något sådant... jag skulle ha gjort det annorlunda, på mitt sätt.

Tarantino vidarutvecklade: 

– Jag fick dessa storslagna visioner efter att ha sett Avatar och jag ville faktiskt att Kill Bill skulle vara mer som en åktur än en vanlig "se en film på bio, sen gå hem och äta paj"-film. Jag ville då att den skulle vara en större åktur, något jag inte tycker att jag fick till. 

Mästerregissören är inte helt tydlig med vad det är han hade velat göra annorlunda, men det verkar som att han hade inspirerats till att kasta om helheten i "Kill Bill". Många kan vi med handen på hjärtat säga att det inte hade behövts. Filmen är trots allt en av hans allra bästa. 

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL