Brad Pitt i Once Upon a Time in Hollywood.

Därför älskar Quentin Tarantino att jobba med Brad Pitt

Filmtopp
15 juli 2022 kl. 14:07

"Jag lade märke till det när vi gjorde Inglourious Basterds"

Superregissören har jobbat med otroliga skådespelare, men en viss stjärna sticker ut i mängden. Därför älskar Quentin Tarantino att jobba med Brad Pitt.

Storfilmsskaparen Quentin Tarantino har fått nöjet att arbeta med flera av Hollywoods absolut främsta begåvningar. Robert De Niro, Bruce Willis, John Travolta, Uma Thurman, Al Pacino, Leonardo DiCaprio och Samuel L. Jackson för att nämna ett gäng av dem.

En stor del av dem har också gjort flera roller i hans filmer. De är alla säkerligen en fröjd att arbeta med, men det finns en som Tarantino verkar hålla snäppet högre än de andra: Brad Pitt, som han jobbat med på Inglourious Basterds och Once Upon a Time in Hollywood.

Därför älskar Quentin Tarantino att jobba med Brad Pitt

Därför älskar Quentin Tarantino att jobba med Brad Pitt
Brad Pitt i Tarantinos senaste film, "Once Upon a Time in Hollywood". Foto: Sony Pictures.

I dag kan regissören peka på vem han vill jobba med och de kastar sig över möjligheten. I en intervju med GQ berättar Tarantino om vad han finner så fascinerande med att arbeta med just Brad Pitt: 

– Jag lade märke till det när vi gjorde Inglourious Basterds. När Brad var med i bilden kände jag inte att jag tittade genom kamerans sökare. Jag kände att jag tittade på en film. Bara hans närvaro innanför ramens fyra väggar skapade det intrycket.

Vidare kallar han Pitt för en av de sista av sin sort:

– Han tillhör den gamla skolans filmstjärnor. En annan typ av vara. Och vad han är så himla bra på är att verkligen förstå en scen. Han kanske inte kan formulera det, men han har en instinktiv förståelse.

Förmodligen är det Pitts förståelse för film som gjort att han klivit över allt mer till att producera film, vilket hittills gett honom en Oscarsvinst för 12 Years a Slave och ytterligare två nomineringar för Moneyball och The Big Short.

Tarantino sägs arbeta på vad som blir hans allra sista film. Förhoppningsvis får vi se honom knyta ihop säcken med en tredje film tillsammans med Brad Pitt.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL