Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Asteroid City är Wes Andersons nästa film

Därför är Bill Murray inte med i Wes Andersons Asteroid City

Kristian Andersson | Nyhet
11 juni 2023
Kristian Andersson | Nyhet
11 juni 2023

Stjärnan har varit sjuk

Bill Murray ersattes av skådespelaren Steve Carell i Wes Andersons nya storfilm "Asteroid City" och nu känner vi till orsaken.

Wes Andersons stjärnspäckade storfilm Asteroid City har milt sagt en rejäl skådespelarlista, med gamla favoriter som Jason Schwartzman, Tilda Swinton och Edward Norton och nya namn som Tom Hanks och Scarlett Johansson,  men ett namn lyser med sin frånvaro – Bill Murray som alltid brukar vara med i Andersons filmer på ett eller annat sätt.

Nu har det visat sig att Murry blev smittad av corona precis under de veckor filmen spelades in i september månad förra året och därför tog Steve Carell över Murrays plats. 

Asteroid City beskrivs som en poetisk reflektion över meningen med livet. Filmen utspelas 1955, dels under en TV-sändning om ett arbete med en pjäs och dels i själva pjäsen.

Pjäsen i fråga heter just Asteroid City och äger rum en liten ökenstad, där det årliga Junior Stargazer-konventet arrangerss - ett evenemang som för samman vuxna som barn från hela landet för vetenskapliga tävlingar, vila, underhållning, komedi, drama, romantik och mer. 

Filmen har fått ett svalare betyg än många andra av regissörens filmer, kanske är det helt enkelt så att Bill Murrays närvaro behövs för att säkra magin?

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL